AKTUELNO

Protiv krijumčara biće pokrenut prekršajni postupak.

Carinici su 21. maja 2020. godine na izlazu graničnog prelaza Vatin, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja preko 900 boksova cigareta sakrivenih u fabričkoj šupljini poda prikolice kamiona.

Foto: Uprava carina

Prekršaj je otkriven nakon što je na red za redovnu kontrolu pristigao kamion novopazarskih registarskih oznaka, koji je prevozio giter-blokove ka Rumuniji.

Carinici su se odlučili za detaljan pregled, pa su već na samom početku, uz pomoć fiber optike uočili da se u fabričkoj šupljini prikolice – tzv „koritu“ nalaze naslagani boksovi cigareta.

Foto: Uprava carina

Video: Uprava carina

Usledio je istovar paleta sa građevinskim blokovima da bi se došlo do skrivenog tovara. Nakon što su skinute daske sa poda prikolice u pomenutoj šupljini pronađeno je 925 boksova cigareta „bond“ bez akciznih markica.

Foto: Uprava carina

Vozač kamiona 29-godišnji Novopazarac, rekao je da je cigarete, koje je imao nameru da prokrijumčari u Rumuniju, palatio oko 9.000 evra. Protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom, a kako vrednost krijumčarenih cigareta prelazi jednu trećinu vrednosti vozila, privemeno je zadržan i kamion.

#Carina

#Vatin

#cigarete

'