AKTUELNO

Tuga i očaj u kući dvogodišnje devojčice E. K. iz Zemuna! Svi se mole da preživi nakon što ju je u utorak udarila struja.

Devojčica je trenutno u jako teškom stanju i lekari na Institutu za majku i dete u Beogradu ulažu sve napore da preživi.

Roditelji devojčice proveli su pola noći u bolnici, čekajući da se njihovoj ćerki poboljša stanje. Njen otac opisao nam je agoniju kroz koju su prošli, ali koja i dalje traje.

- To se dogodilo oko 18 sati. Ćerkica je spavala u dnevnoj sobi, a supruga je iskoristila to vreme da na brzinu opere sudove. Međutim, ona se probudila i nekako se uhvatila za punjač koji je bio priključen na produžnom kablu i tada ju je udarila struja - kaže N. K.

Očajni otac ne može da veruje da je samo nekoliko sekundi falilo da se izbegne nesreća jer je on odmah nakon toga ušao u kuću.

- Vratio sam se sa posla. Čim sam ušao u dnevnu sobu video sam malecku kako leži na podu. Jedva sam se sabrao od šoka. Brzo sam je podigao i video da je bez svesti. Nekoliko puta sam je ošamario da je povratim jer nisam znao šta joj se desilo, ali ona nikako nije reagovala. Sledio sam se od straha - navodi sagovornik.

Kada je shvatio da ju je udarila struja, on se setio da kod komšije u dvorištu ima peska, pa je sa ćerkicom u naručju otrčao kod njega.

- Stavio sam je u pesak, ali ona opet nije reagovala. Udar struje je bio prejak za nju. Brzo smo je smestili u automobil i otišli u Institut za majku i dete. Ona ni u kolima nije davala znake života - priča otac.

On kaže da je devojčica priključena na aparate i da joj srce radi pomoću njih, a takođe je i na respiratoru. I dalje je bez svesti. 

- Ne znamo šta ćemo od nemoći i očaja - jedva izgovara on.

Očajna majka od tuge nije smogla snage da razgovara sa novinarima, pa je ostala u kući da doji najmlađe dete, dok se u njihovom dvorištu okupio ceo komšiluk u želji da pomogne nesrećnoj porodici. Ovi roditelji imaju ukupno četvoro dece.

#devojčica

#punjač za telefon

#udar struje

'