AKTUELNO

Umrla je dva sata nakon nanošena dezodoransa. Majka ju je pronasla bez svesti na krevetu.

Pejdž Dotri, 12-godišnja devojčica iz Velike Britanije, umrla je nakon što je udahnula isparenja iz dezodoransa.  Kako mediji navode, bila je previše opterećena svojom ličnom higijenom, zbog čega je više puta dnevno prskala velike količine dezodoransa. Isto je radila i tokom porodičnog odmora u maloj kamp kućici gde je porodica odlazila svake godine.

Pejdž je ostala sama svega 10 ili 15 minuta, kaže njena mama, koliko je njoj i njenom suprugu bilo potrebno da siđu na plažu i naprave nekoliko fotografija. Upravo mama je ta koja ju je pronašla bez svesti na krevetu sobe.

Devojčica je odmah prebačena u bolnicu, ali je uprkos naporima lekara da je ožive, dva sata kasnije preminula. - Provodila je sate i sate u svojoj sobi i prskala se dezodoransom, kao da već nije lepo mirisala. Često je to radila u malim sobama, a ja sam joj govorila da prestane. Pretpostavljam da je korišćenje dezodoransa nešto što svaka 12-godišnjakinja radi, ali je preterivala u tome - rekla je njena majka britanskim medijima.

Mrtvozornik je njenu smrt okarkaterisao kao "nenamerne posledice namernog čina". Policija je pronašla praznu bočicu dezodoransa ispod prozora sobe u kojoj je Pejdž pronađena. Forenzičar je  patolog doktor Džonatan Metkalf potvrdio je da je uzrok smrti inhalacija štetenih supstanci . Doktori kažu da je nersećna devojka udahnula butan i izobutan koji su narušili njen srčani ritam, ali da ne postoje dokazi "hronične upotrebe ovih supstanci".

#Smrt

#devojčica

#dezodorans

'