AKTUELNO

Očajni stanari dve nedelje su uporno "njuškali" od stana do stana, ne bi li otkrili odakle dolazi smrad. Kada su iz jednog u suterenu "počele da izlaze mušice", njihove sumnje su se obistinile.

U utorak oko 13 časova policija je, naočigled zaprepašćenih komšija, iznela tela Aleksandra T. starog oko 60 godina i njegove majke Dragice (oko 80).

Komšije kažu i da su i dalje šokirani pošto je utvrđeno da su njihove majka i sin bili mrtvi u stanu čak 25 dana. Čak ni prva komšinica preminulih nije slutila da je u stanu do njenog svo to vreme užasan prizor.

Kroz celi hodnik se osećao neprijatan miris, nisam odmah pomislila da se nešto dešava baš tu pored mene. Komšije su proveravale i u podrumu da nije nečiji kiseli kupus ili uginula mačka. Čak sam i stari zamrzivač ispred vrata otvarala da vidim da nije možda nešto u njemu. Na kraju sam, međutim, počela da sumnjam, priča prva komšinica preminulih.

Komšije, kako kaže, nije dobro poznavala. - Sa sinom sam bila na "dobar dan", videla bih ga kako nosi u ruci pelene majci. Nju nikad nisam ni videla. On je prošle godine otišao u penziju, pre dok je radio, neka žena je pomagala njegovoj majci. Otac mu je umro pre nekih 10-12 godina – priča prva komšinica.

Ispred njenog i stana preminulih i dalje se nalazi velika bela mrlja od sirćeta, posle neuspešnog pranja krvi sa pločica, nakon iznošenja tela.

Komšije pretpostavljaju da je sin imao infarkt i pao, a da je majka, koja je imala šlog i nije izlazila godinama iz kuće, pokušala da ustane i da mu pomogne. Tačan uzrok smrti će biti poznat nakon obdukcije, mada se pretpostavlja da nema elemenatata nasilja.

#Smrt

#Tragedija

#Zvezdara

'