AKTUELNO

Nesreću ufabrici “Leoni” u blizini rumunskog grada Pitešti, u kojoj je poginula Srpkinja (29), a još petoro radnika povređeno, među kojima su dve žene iz Srbije, izazvao je radnik (22) te firme. Još jedna od pet povređenih osoba je u teškom stanju, javljaju rumunski mediji.

U "Leoniju" kažu da se nesreća dogodila jutros oko 9.30 sati kada je vozač, koji je prema nepotvrdjenim informacijama "driftovao" na prostoru ispred fabrike, izgubio kontrolu, probio ogradu i uleteo u prostor gde su radnici bili na pauzi.

Navodno je ženu iz Niša bukvalno samleo točkovima, prenose mediji.

Kako kažu u ovoj fabrici poginula je I. I. (28) iz Niša, dok su povređene A. R. (29) i B. G. (33).

Prostor gde radnici uglavnom puše i piju kafu, kako kažu oni koji tamo rade, nalazi se napolju, ali je ograđen žicom i pleksiglasom i zasada nije poznato kako je Rumun svojim autom bio toliko blizu fabrike.

Jedna Srpkinja poginula, dve povređene

Ambasdor Srbije u Bukureštu Branko Branković potvrdio je da je jedna srpska državljanka poginula u nesreći u rumunskom gradu Pitešti, a da se dve osobe nalaze u bolnici. -Jedna osoba je poginula, a dve osobe se nalaze u bonici, od kojih jedna ima vrlo ozbiljne povede glave, a druga je samo u šoku, bez ozbiljnih povreda" - izjavio je Branković i dodao da su te informacije dobili iz bolnice, a da još čekaju obajšnjenje od policije.

#Fabrika

#Saobraćajna nesreća

#Srbija

#Tragedija

'