AKTUELNO

Vozač nije bio svestan događaja, budući da je poginuli putnik nasilno otvorio vrata i ispao između stanica.

Vozač tramvaja na liniji 7 Nenad Radosavljević (58) upravljao je vozilom pod čijim točkovima je u Bulevaru kralja Aleksandra stradao putnik. Kako je izjavio za medije nakon tragičnog događaja, to što se desilo je strašno.

- Žao mi je čoveka, ali ništa nisam ni video ni čuo. Za 40 godina, koliko radim kao vozač, nikad ni mrava nisam zgazio. I te večeri sam uradio sve po protokolu. Stao u stanicu da primim putnike. Pogledao u retrovizor, uverio se da su svi izašli i ušli, zatvorio vrata i krenuo. Ali, jedan od putnika je na silu otvorio zadnja vrata prvog vagona i iskočio iz tramvaja u pokretu – ispričao je za medije Radosavljević.

Foto: Telegraf

O događaju su ga, kako kaže, obavestili putnici.

- Ništa nisam ni video ni čuo. Nesreća se dogodila kod stanice na Lionu. Međutim, tek posle stanice i po prišla mi je devojka i rekla da je jedan od putnika na silu otvorio vrata i izleteo iz vozila. Ali, ništa na retrovizoru nisam video. Za njom prilazi još jedna putnica i govori mi: "Vidno pijan muškarac je na zadnjim vratima iskočio iz vozila. Ali koliko je bio alkoholisan, nije pustio šipku na vratima, već se držao i dalje. Napravio je dva-tri koraka, a onda pao” – priča uznemireni vozač.

Kada mu je putnica ovo ispričala, Radosavljević se, kaže, zabrinuo šta je bilo sa čovekom. Nije mu bilo jasno zašto niko od putnika iz punog tramvaja nije odmah reagovao i viknuo da stane. Zbog velike gužve čak ni kamera video-nadzora nije zabeležila momenat kada se incident dogodio.

Radosavljević je policiju sačekao na okretnici kod Ustaničke, gde im je dao izjavu. A kada je konačno saznao šta se desilo, pozlilo mu je pa je došla i ekipa Hitne pomoći.

Potvrdu da se incident dogodio Radosavljević je dobio na okretnici kod Ustaničke od kolega. Ipak, nije znao da je ishod tragičan. Krili su to od njega, jer je već bio uznemiren.

- Nismo smeli odmah da mu kažemo da je telo nastradalog vukao sto metara. Krili smo od njega da je čovek preminuo. Ni lekari ni policija mu nisu ništa govorili. Prvo što je pitao policiju je: "Je li živ?" Da je putnik nastradao, saopštio mu je tek istražni sudija.

#Nesreća

#Putnici

#Smrt

#Tramvaj

#Vozač

'