AKTUELNO

Anja Stojanović izgubila je brata Aleksandra (26) majku Ljiljanu (51) i oca Zorana (52) u požaru koji je izbio u njihovoj zgradi na Novom Beogradu u kom je stradalo još troje ljudi.

- Devojka je trenutno kod kuma i pod stalnim nadzorom medicinske sestre, ali okružena i pažnjom komšija - kaže za prijatelj i kolega 26-godišnje Anje Stojanović, koja je u subotu, u zoru u požaru u soliteru na Bulevaru Milutina Milankovića 110 u Novom Beogradu izgubila najmilije, brata Aleksandra (26), majku Ljiljanu i oca Zorana.

U momentu kada je vatrena stihija zahvatila višespratnicu, Anja je bila u komšiluku, u istoj ulici kod kuma kod koga je i sada smeštena, i tako izbegla smrt u požaru koji je odneo živote njenih najmilijih. Roditelji su uspeli da izađu iz stana kada je počeo požar, ali kada su shvatili da im nema sina vratili su se natrag i svo troje su se ugušili od ugljen-monoksida.

Foto: E-Stock, Twitter.com/Printscreen

- Pokušavamo da joj pomognemo i da je utešimo koliko možemo. Anja je naše dete. Tu je rođena, odrasla, radi u obližnjem frizerskom salonu. Učinićemo sve što je u našoj moći da joj koliko-toliko pružimo neku utehu. Brata i roditelje ne možemo da joj vratimo, ali možemo da budemo uz nju u ovim za nju najtežim trenucima. Organizovali smo prikupljanje novčane pomoći, ali i odeće i obuće. Nismo mogli da verujemo koliko se ljudi javilo za kratko vreme, pa sad molimo ljude da ne donose stvari - kaže Anjin prijatelj koji insistira na anonimnosti.

Anja je trenutno kod kuma, koji joj je ujedno i najbolji drug još iz školskih dana. Ima i verenika i kod njih će stanovati. U ponedeljak po podne, pre policijskog časa, prijatelji su je prvi put izveli u kratku šetnju po kraju.

Koliko je Anja dobra osoba, ali i cela njena poriodica, svedoči i to da je vlasnik firme u kojoj je radio njen otac Zoran u subotu, odmah posle vatrene stihije, rekao da će organizoavti i platiti sahranu porodice svog zaposlenog - kaže Anjin prijatelj.

Aleksandar, Ljiljana i Zoran danas su sahranjeni na Bežanijskom groblju.

#Novi Beograd

#Požar

#Tragedija

'