AKTUELNO

Za vreme policijskog časa, oko 18 sati i 30 minuta na kružnom putu od Čačka ka Užicu, trojica mladića u vidno alkoholisanom stanju su se potukla između sebe.

Nakon tuče, dvojica su se vratila u automobil na kom su bile registracije Stare Pazove, a trećeg su izbacili napolje, saznaje agencija RINA.

Foto: RINA

Međutim, po prijavi, došla je policija, a prilikom hapšenja jedan od trojice mladića pružao je otpor. Pripadnicima MUP, na lice mesta stiglo je i pojačanje.

Foto: RINA

Rebić: Sve manje građana koji krše mere

Smanjuje se broj građana koji krše pravila o zabrani kretanja, uvedena zbog epidemije korona virusa, izjavio je danas direktor policije Vladimir Rebić. Rebić je rekao da je policija sinoć procesuirala 112 osoba u Srbiji zbog nepoštovanja policijskog časa. On apeluje na građane da se pridržavaju odluke Vlade, jer će u suprotnom odgovarati pred pravosudnim organima, a čekaju ih visoke novčane kazne, prenosi Tanjug. Jedan od prioriteta rada Ministarstva unutrašnjih poslova, ističe Rebić, je provera lica kojima je određena mera samoziloacije.

Video: RINA

"Prvo pozivamo građane telefonom, kasnije policijski službenici odlaze na teren i neposredno se uveravaju u tu činjenicu, raspisuje se potraga i traže se ako nisu na kućnoj adresi", objašnjava Rebić. Ističe da se iz dana u dan povećava procenat onih koji poštuju zabranu kretanja. "Od juče je pozvanih blizu 20 i nešto hiljada lica, 218 nije pronadeno na adresi i sada je u toku procedura pronalaska istih i preduzimanje mera prema njima", rekao je direktor policije. Rebić navodi da je, od kada se vrši ova aktivnost, 511 lica obuhvaćeno krivičnom prijavom.

Foto: RINA

#ŠOK-VIDEO SA KRUŽNOG PUTA OD ČAČKA KA UŽICU

'