AKTUELNO

Olivera Krsmanić (35), prva žena koja je u Srbiji bila osuđena na 40 godina robije, puštena je na slobodu mesec i po dana pre isteka pune kazne, na koju je bila osuđena zbog ubistva taksiste Nezira Šišića u aprilu 2005. godine!

Kako saznajemo, Krsmanićeva je tokom vikenda izašla iz ženskog zatvora u Požarevcu, u kom je provela bezmalo 15 godina. Podsetimo, njoj je prvostepenu kaznu od 40 godina zatvora više nego duplo smanjio Apelacioni sud.

- Oliveri je puna kazna isticala polovinom aprila, ali je ona podnela zahtev za uslovni otpust. Sud je prihvatio taj zahtev, pa je ona mesec i po dana ranije puštena na uslovnu slobodu - objašnjava izvor Kurira.

Prema njegovim rečima, Olivera Krsmanić se tokom boravka u zatvoru ponašala korektno.

- Vladanje joj je bilo primereno. Za sve ove godine završila je brojne kurseve za zanate, a učestvovala je i na brojnim takmičenjima za osuđenike - kaže sagovornik i dodaje: - Dok je boravila u kazamatu, posećivali su je članovi porodice, a sa njima se čula i telefonom. Svojim cimerkama je pričala da po izlasku na slobodu planira da ode kod svoje mame u inostranstvo i promeni život iz korena.

TAKSISTINA ŽENA KLJUČAN SVEDOK?

Supruga ubijenog taksiste Nezira Šišića Milana Šišić pozvana je u beogradski Viši sud kao svedok u postupku koji se vodi protiv Zorana Marjanovića zbog ubistva supruge, pevačice Jelene Marjanović. Milana Šišić je inače doktorka, a sa pokojnom Jelenom se dopisivala neposredno pre njene smrti, pošto je neko vreme lečila Jeleninu mamu u domu zdravlja.

Naš sagovornik kaže da je Krsmanićeva često pričala o zločinu koji je počinila 2005. - Isticala je da se kaje i da joj je žao zbog toga što je ubila taksistu - kaže sagovornik Kurira.

Podsetimo, zločin koji je potresao Srbiju Olivera Krsmanić počinila je sa samo 20 godina. Ona je kobnog dana pozvala taksi, a Nezir Šišić, koji je bio bivši inspektor, došao je da je pokupi. Kada su stigli do Ceraka, račun je bio 597 dinara, ali je Olivera odlučila da ne plati ceh, već da ubije Šišića. - Pucala mu je u glavu, a vozilo je odvezla do sela Grabovica kod Gornjeg Milanovca, gde ga je zapalila.

Potom se sastala sa prijateljem Slobodanom Jordanovim, koji je na pumpi u selu Mojsinje kod Čačka ubio radnika Zorana Radovića. Oboje su uhapšeni u Beogradu, nedugo posle zločina, a Jordanov je prilikom hapšenja ranio policajca Nenada Jelića - podseća izvor.

Krsmanićeva je osuđena za ubistvo Šišića, a Jordanov za zločin na pumpi i ranjavanje policajca.

#Crna Hronika

#Olivera Krsmanović

#Zatvor

'