AKTUELNO

Bračni par Slavica i Zlatko Đedovac i njihova ćerka Kristina (17) poginuli su kada je na njihov automobil naleteo voz. I druga ćerka Nikolina (18) podlegla je povredama.

Nakon vesti da je Nikolina preminula u ponedeljak uveče od zadobijenih povreda, prijatelji i rodbina ispratili su porodicu Đedovac na večni počinak u bolnoj tišini, koju su prekidali jecaji učenika Medicnske škole, koju su pohađale sestre stradale u stravičnom udesu.

Porodica Đedovac sahranjena je na lokalnom groblju u Stanovima kod Doboja u Bosni i Hercegovini.

- Ljudi moji, kuća mojih dragih rođaka od danas ostala je zaključana. Ugasilo se ognjište časne i vrijedne porodice. Ovo Grabovica i ovaj kraj nisu doživeli i zapamtili - rekao je bliski rođak Đedovaca Dragan Bosić.

Nikolina (18) je podlegla je povredama sinoć u bolnici u Banjaluci, a njena sahrana će iz proceduralnih razloga biti odložena za nekoliko dana.

Kobne večeri Zlatko i Slavica Đedovac pasatom su otišli u Doboj po ćerke, koje su bile na rođendanskom slavlju kod zajedničke drugarice. Voz je na pružnom prelazu u Grabovici pored Doboja, naleteo njihov automobil, koji je bilo toliko smrskan da su vatrogasci morali da seku lim da bi izvadili tela porodice Đedoavac.

Istraga je utvrdila da je mašinovođa davao signale i kočio, ali se automobil nije zaustavljao. Mašinovođa je bio negativan na alkotest, a prelaz je označen saobraćajnim znakom i semaforom.

Ovakvu tragediju Doboj ne pamti.

#Porodica

#Sahrana

#Saobraćajna nesreća

#Tragedija

'