AKTUELNO

Slobodan Slobo Šaranović (78) ubijen je u subotu oko 22 sata u budvanskom naselju Dubovica u Crnoj Gori. Napadači su na njega, dok se vraćao iz noćne šetnje, iz automobila u pokretu ispalili 20 hitaca.

Likvidacija Slobodana Šaranovića samo je nastavak surovog mafijaškog rata koji se vodi do istrebljenja između klana na čijem čelu je bio on i kriminalne grupe Luke Bojovića s kojim je još pre osam godina došao u sukob oko "poslova" s narkoticima.

Crnogorski don

Nakon što su Šaranovića, koji je važio za jednog od crnogorskih "donova", u večernjim časovima izrešetali pred kućnim pragom, napadači su pobegli s mesta ubistva i za njima policija intenzivno traga.

- Šaranovića su ubili profesionalci. Na to ukazuje što njih niko nije uspeo da vidi. Iako su snimljeni sigurnosnim kamerama sa okolnih kuća i zgrada, ti snimci su od slabe pomoći budući da se na njima ništa jasno ne vidi - naveli su izvor iz istrage crnogorskih medija.

Takođe, prolaznici koji su se zatekli u blizini mesta gde je ubijen Šaranović nisu videlu samo ubistvo, ali su čuli rafale i uvereni su da su na Šaranovića pucala najmanje dvojica ubica. Osim toga oni su videli i Šaranovićevu suprugu kako istrčava iz kuće i pokušava mužu da pruži pomoć.

- Kako je pucalo, mislili smo da je grmljavina. Ubeđeni smo da je pucano iz više cevi. Sigurno dve, a možda i više. Dok je Šaranović ležao sav u krvi, iz kuće je istrčala njegova žena. Ona je plakala i pokušavala da mu zaustavi krvarenje, ali sve je to bilo uzalud, čovek se nije pomerao - izjavili su meštani Dubovice.

Ubijeni Slobodan Šaranović je 8. decembra prošle godine pušten iz pritvora u Spužu gde je proveo skoro tri godine zbog sumnje da je s Ratkom Koljenšićem organizovao ubistvo Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića, koji je likvidiran u centru Beograda 29. aprila 2013. godine. Od trenutka hapšenja Šaranović je negirao krivicu, a njemu se za to ubistvo sudilo u odsustvu i u Beogradu u Specijalnom sudu.

Naručilac ubistava

Optužnica Specijalnog tužilaštva u Beogradu Šaranoviću i njegovom sestriću Milošu Delibašiću stavlja na teret da su organizovali kriminalnu grupu, a ostalim okrivljenima da su postali njeni članovi. Tačnije, Šaranović, Ratko Koljenšić i Saša Cvetanović optuženi su za teško ubistvo Nikole Bojovića. Šaranović je optužen za podstrekavanje, a Koljenšić i Cvetanović kao direktni izvršioci.

Pored ubistva Nikole Bojovića Šaranovićevom klanu na teret se stavlja i likvidacija Miloša Vidakovića u Budvi 2013. godine. U ovom slučaju su pored Šaranovića optuženi Miloš Delibašić, Slaviša Novaković i Miloš Vojnović.

Foto: Printscreen Youtube

Upravo je Vojnović u Specijalnom sudu u Beogradu pre nekoliko dana rekao da Šaranović stoji iza likvidacije Nikole Bojovića.

- Nikolino ubistvo naručio je Sloba (Slobodan Šaranović, prim. aut.) jer je smatrao da je Luka Bojović ubio njegovog brata Branislava - izjavio je Vojnović.

Miloš Vojnović se odlučio da otkrije istinu na sudu nakon što je od Luke Bojovića, koji je u španskom zatvoru, dobio pismo u kome mu garantuje život i zaštitu njegovoj porodici. U svom iskazu Vojnović je priznao i da su on i Novaković likvidirali Vidakovića po naredbi Miloša Delibašića.

#Mafija

#Osveta

#Slobodan Šaranović

#Ubistvo

'