AKTUELNO

Slobodana Zdravkovića (76), čije je beživotno telo pronađeno u jednoj od soba njegove kuće u Pop Lukinoj ulici 24 u Zaječaru, sa više udaraca metalnim predmetom po celom telu, usmrtio je, kako sada stvari stoje, jedan počinilac, koga je žrtva, po svemu sudeći - poznavala.

- Kako smo čuli, ubica je, bukvalno, unakazio Zdravkovića - ispričale su komšije.

- Zločinac je vrlo dobro znao da je Slobodan stekao deviznu penziju, radeći u fabrici u nemačkom Zingenu gde je sklapao delove za "mercedese".

Komšije su čule od policije da su ruke nesrećnog penzionera bile vezane na leđima, kao i da mu je preko usana bila zalepljena selotejp traka.

Foto: Printscreen YouTube/Vecernje novosti

- Kruže razne priče, ali je sigurno da je Zdravković ubijen iz koristoljublja - nastavljaju komšije. - Slobodan je imao pozamašnu penziju, nekoliko kuća u dvorištu u Pop Lukinoj ulici i kuću na Grliškoj reci.

Ubijeni penzioner je živeo sam i često je, putem radija, davao oglase da traži ženu. Komšije kažu da su čule da je obavljena dateljna premetačina svih prostorija u domu Zdravkovića, ali im nije poznato da li je išta odneto.

Slavoljub je iz dva braka imao četvoro dece. Novinari su u četvrtak stupili u kontakt sa njegovim najstarijim sinom, ali on nije želeo da daje izjave za medije.

- Činjenica je da nisam bio u najboljim odnosima sa ocem - rekao je kratko Zdravkovićev sin. - Međutim, sve dok se ne završi istraga, ne želim da dajem bilo kakve izjave.

Policija intenzivno traga za počiniocima ovog zločina, a naložena je i obdukcija, koju bi trebalo da obave stručnjaci niškog Zavoda za sudsku medicinu.

#Slobodan Zdravković

#Ubistvo

#Zaječar

'