AKTUELNO

Uzrok požara bi mogao da bude pikavac.

Bojan Đ. (43) iz aleksinačkog sela Prćilovica, koji je poginuo jutros u požaru, živeo je sa majkom, penzionisanom učiteljicom Dušicom. Otac mu je umro pre dvadesetak godina, a pre nekoliko godina zadesila ih je još jedna tragedija - umro je Bojanov brat koji je živeo u Francuskoj.

U to vreme je i Bojan pao i teško povredio kuk i od trenutka se teško kretao, samo pomoću štaka. Komšije ga nisu ni viđale, jer je veoma retko izlazio iz svoje kuće.

Brat Dejan rekao je kako je došlo do velike nesreće u kući majke i sina.

- Jutros oko 10:45 čulo se kako Dušica vrišti "Spasite mi dete". Ja sam sa sinom i komšijama otvorio vrata i videli smo veliku vatru i dim. Dušica je pokušavala da izvuče sina, ali on je već bio mrtav - rekao je Dejan.

Ona je uspela da izađe, a ubrzo ju je Hitna pomoć transportovala do bolnice. Kada su vatrogasci i spasioci ušli, zatekli su beživotno telo Bojana pored kreveta.

- Ne znam šta je uzrok požara, moguće da je pikavac. Pokojni Bojan je bio pušač, možda je ispao žar iz peći na drva. Majka se nalazila u drugoj sobi kada se zapalio, izašla je iz sobe i pokušala da mu pomogne, ali nije mogla - navodi Dejan.

Komšije su razvukle creva i pokušavali da ugase vatru do dolaska vatrogasaca. Prema prvim informacijama, nema sumnjivih okolnosti u ovom slučaju, niti osnova krivičnog dela.

Dr Goran Vidić, direktor Aleksinačke bolnice, saopštio je da je Dušic zadobila opekotine prvog i drugog stepena na šakama i stopalima, ali da nije životno ugrožena.

#Aleksinac

#Požar

'