AKTUELNO

Ubistvo se dogodilo u Budvi, ispred njegove kuće oko 22 sata.

Prema nezvaničnim informacijama večeras je ubijen Slobodan Šaranović (77) koji je optužen za ubistvo Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića.

Prema prvim informacijama na Šaranovića je pucano iz kola u pokretu u budvanskom naselju Dubovica.

Na njega je ispred kuće u kojoj je živeo pucao nepoznati napadač ili više njih.

Crnogorski mediji su preneli da je Šaranović ubijen iz kola u pokretu.

Policija je nakon ubistva blokirala celi kvart, a ekipe za uviđaje i kriminalističku tehniku su na mestu gde je Šaranovićevo nepomično telo.

Neposredno nakon što su se čuli rafali iz automata iz kuće je istrčala Šaranovićeva supruga, koja je tokom dana iz Beograda došla u Budvu.

U saopštenju crnogorskog MUP-a, navodi se da službenici Uprave policije MUP - Centra bezbednosti Budva, u sadejstvu sa službenicima Sektora kriminalističke policije i u koordinaciji sa državnim tužiocem u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, preduzimaju intenzivne aktivnosti na rasvetljavanju ubistva.

Prema optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal (TOK) Slobodan Šaranović, Miloš Delibašić, Miloš Vojnović, Slaviša Novaković, Saša Cvetanović, Ratko Koljenšić i Goran Bojanić se terete za ubistva Nikole Bojovića u Beogradu i Miloša Vidakovića u Budvi.

Optužnica je podignuta zbog sumnje da su Šaranović i Delibašić izvšili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, a okrivljeni Koljenšić, Vojnović, Novaković i Bojanić zbog krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

ZNAO DA MU JE ŽIVOT U OPASNOSTI

Slobodan Šaranović je, prema pisanju medija, u decembru 2016. tužilaštvu i policiji prijavio da je njemu nepoznati mladić planirao da ga ubije, ali da je u poslednjem momentu odustao od te namere.On je inspektorima budvanske policije ispričao da mu je na ulici prišao mladić i uperio pištolj u njega.Prema njegovim tvrdnjama, mladić mu je kazao da ima zadatak da ga ubije, ali je odustao od toga.

- Zbog ubistva Nikole Bojovića koje je izvršeno u Beogradu 29. aprila 2013. u Ulici carice Milice, optužnica je podignuta protiv Slobodana Šaranovića zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo u podstrekavanju, a Koljenšić i Cvetanović da su kao saizvršioci izvršili krivično delo teško ubistvo - naveli su u tužilaštvu nakon podizanja optužnice.

Njemu je u decembru prošle godine ukinut pritvor.

Slobodanov brat Branislav ubijen je u Beogradu 2009. godine, nedugo pošto mu je nestao sin.

Za nestanak Slobodanovog sina se tada pričalo da ga je oteo klan Luke Bojovića. Nakon toga krenula je serija obračuna i ubistava u Srbiji i Crnoj Gori.

Šaranović je sumnjao da mu je Luka Bojović ubio brata.

M. Mijatović

#Budva

#Nikola Bojović

#Ubistvo

'