AKTUELNO

Protiv Pernića će biti podignuta optužnica zbog teškog ubistva.

Više javno tužilaštvo u Negotinu podići će sutra optužnicu protiv Davora Pernića (35), iz sela Jabukovac, ali i Maje B. (25), iz susednog Dupljana, zbog monstruoznog ubistva Raje Kazimirovića (72), njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić (76) i sestričine Dragane Jozeljić (53), na salašu u mestu Velja Vratna, 7. avgusta prošle godine, saznaju "Novosti".

Foto: Tv Pink Printscreen, Privatna Arhiva

Iako je Maja B. posle preslušavanja snimaka razgovora, koje su mobilnim telefonom, ali i putem aplikacija sa društvenih mreža, vođeni između nje i Pernića, puštena da se brani sa slobode, u međuvremenu su se, saznaju "Novosti", pojavili novi dokazi koji ovu Dupljanku povezuju sa mestom zločina.

Foto: Facebook.com/Davor Pernic, Facebook.com

Informacije do kojih su došle "Novosti", ukazuju da su, u nastavku istrage, nedaleko od mesta zločina na salašu kod Jabukovca, pronađena dva opuška od cigareta, a na jednom od njih pronađen je DNK Maje B. Da li je i drugi opušak bacila ova žena, znaće se nakon dodatnih analiza.

Petak, 14. februar, maltene je poslednji datum za podizanje optužnice protiv Pernića. Jer, već tri dana kasnije, ističe šest meseci otkako se Davor nalazi u istražnom zatvoru. Ako do tog datuma ne bi bila podignuta optužnica, po zakonu, on bi morao da bude pušten da se brani sa slobode.

Foto: TvPink Printscreen, Instagram.com

Protiv Pernića će biti podignuta optužnica zbog teškog ubistva, a protiv Maje B. zbog saučesništva u zločinu. Ako budu oglašeni krivima, ovom Jabukovačninu, ali i ženi iz Dupljana preti kazna i do 40 godina zatvora, zbog svireposti prilikom izvršenja monstruoznog zločina na salašu Kazimirovića.

Nakon što je Služba za specijalne istražne metode MUP Srbije okončala veštačenje mobilnih telefona Pernića i Maje B, na kojima su se, uz razgovore između njih dvoje, nalazile i njihove prepiske, fotografije i poruke sa društevnih mreža, ustanovljeno je da nema dokaza koji bi Maju B. doveli u vezu sa masakrom na salašu. Sve se, međutim, promenilo kada se među dokazima pojavio opušak na kom su izolovani tragovi DNK ove žene iz Dupljana.

#Davor Pernić

#Jabukovac

#Ubistvo

'