AKTUELNO

Komšije kažu da su se potukli zbog devoje.

Aleksandar Aleksić (29) usmrtio je nakon svađe na seoskom fudbalskom igralištu Igora Vinajia (41) u ponedeljak naveče u Ruskom Krstutu kod Kule.

Svađa je prerasla u tuču sa smrtnim ishodom, najverovajtnije pod ozbiljnim dejstvom alkohola. Osumnjičeni je koristio razbijenu flašu i komad betona te na taj način usmrtio četredetjednogodišnjeg muškarca na tribinama igrališta Fudbalskog kluba “Rusin”.

Kako kažu meštani ovog vovjođanskog sela dvojica muškaraca sedeli su na tribinama i pili, a sukob je izbio oko 20 sati. Kako navode meštani, muškarci su se potukli zbog "neraščišćenih privatnih odnosa". Kako smatraju, najverovatnije, zbog jedne devojke.

- Pili su sami, tako da nije bilo svedoka zločina. Poznato je samo da su se u jednom momentu potukli i Igor je izvukao deblji kraj. Po tragovima koji su ostali na igralištu, nakon obračuna, Aleksić i Vinaji tukli su se razbijenom flašom, ciglama i komadima betona! - kaže jedan od meštana Ruskog Krstura za "Blic".

- Pili su sami, tako da nije bilo svedoka zločina. Poznato je samo da su se u jednom momentu potukli i Igor je izvukao deblji kraj. Po tragovima koji su ostali na igralištu, nakon obračuna, Aleksić i Vinaji tukli su se razbijenom flašom, ciglama i komadima betona! - kaže jedan od meštana Ruskog Krstura.

Na lice mesta ubrzo su stugli Hitna pomoć i policija, ali su samo mogli da konstatuju smrt Vinajia, a policija je Aleksića odmah uhapsila.

- Policija iz u Sombora uhapsila je su A. A. (29) iz Ruskog Krstura, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo. Osumnjičeni se tereti da je 10. februara, u večernjim časovima, u Ulici Petra Kuzmića u Ruskom Krsturu, nakon svađe i fizičkog sukoba, komadom betona i razbijenom flašom naneo više udaraca četrdesetjednogodišnjem muškarcu. Od zadobijenih povreda muškarac je preminuo na licu mesta. Određeno mu je zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu Višeg javnog tužilaštva u Somboru – saopštili su iz sombrorske policije.

Niko nije slutio šta se dešava na igralištu

Kako dodaju meštani, tokom zimskih dana na igralištu se obično okuplja omladina koja se tu druži, često se čuje graja, pa niko nije mogao da sluti šta se zapravo dešava to kobno veče. Igor je bio nezaposlen i povremeno je radio kao sezonac. Osumnjičeni Aleksić je pomagao grobarima na lokalnom groblju kada su sahrane. Živeo je sam sa bratom, hapšen je nekoliko puta i bio je u zatvoru, a u selu ga znaju kao problematičnog momka sklonog porocima.

Autor: S.M.

#FK Vojvodina

#tuča

'