AKTUELNO

Pripadnici Odeljenja za visokotehnološki kriminal, u saradnji sa policijskim službenicima u Kragujevcu, uhapsili su Kragujevčanina Đ.I. (29) zbog sumnje da je izvršio više prevara preko lažnih profila na Instagramu, nudeći dobro plaćene poslove i dojave za dobitak na kladionici.

Đ.I. se sumnjiči da se, u periodu od juna 2019. do sada, preko lažnih profila na društvenoj mreži Instagram, oštećenima predstavljao kao vlasnik hotela u inostranstvu i nudio im dobro plaćene poslove, saopštio je MUP.

Kako se sumnja, on je nakon upoznavanja oštećenih, uglavnom ženskog pola, tražio da uplate novac na račun njegovog rođaka iz Kragujevca za lečenje deteta ili njegovo, jer je, kako je navodio, doživeo saobraćajnu nesreću, navodi se u MUP.

Osumnjičeni je nudio i dojave za siguran dobitak u kladionicama, uzimajući novac i za tu uslugu, koji mu je uplaćivan na ime Stevan Stanić.

Osumnjičeni je, kako se sumnja, sa oštećenima je stupao u telefonski kontakt preko mreže Whats-app s broja 062/842-9340, a novac su mu uplaćivali na tekući račun u njegovom vlasništvu ili na nalog koji je imao u jednoj kladionici.

Na lažnim "Instagram" profilima koristio je sledeća imena: NIKOLANIKOLA989, SRSWIŠGUY984, VICENTE.FELIPE, NIKSAYO, SVIŠJOBS984 i YOYONIKSA.

Osumnjičeni Đ. I. je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu.S obzirom da se sumnja da je broj oštećenih osoba veći, mogu da se jave putem telefona Policijskoj stanici Savski venac, 011/745-2221 i 011/745-2222.

#Prevara

'