AKTUELNO

Na današnji dan pre godinu dana ubijen je Miloš Mileusnić iz Čačka.

Tragedija čiji motiv nije razjašnjen, s obzirom na to da osumnjičeni za ubistvo nije poznavao svoju žrtvu, zatekla je celu Srbiju. Ipak najbolnije uspomene ostale su među Miloševom porodicom i prijateljima. Njegov cimer Filip Bjelić, s kojim je živeo četiri godine, ispričao je kako je izgledala poslednja Miloševa noć. 

- Ja sam došao oko 03:50 to jutro sa nekog rođendana. On je bio u stanu, što se subotom uveče tj. nedeljom ujutru nikad nije dešavalo. Pričali smo nešto o košarci, igrali su i Zvezda i Partizan taj dan. Dogovarali smo se da gledamo Đokovica sledećeg jutra, bilo je finale sa Nadalom - prisetio se noći koja mu je promenila život.

Foto: Printscreen Facebook/Milos Mileusnic

On je dalje naveo da je otišao da se istušira i legao da spava.

- Miloš je ostao da gleda nešto na Jutjubu i u jednom momentu je ušao u sobu da mi pokaze tetovažu što mu je neki drug uradio. Posle toga mi je oko 5:15 rekao da će da ode kod Kaće (devojke) na kratko, jer je ona ostala duže u gradu to jutro. On nije zaspao, pa su hteli da se vide na pet minuta, pošto smo živeli na tri minuta od nje - rekao je Filip.

- Sledeće čega se sećam je policija na vratima. Danas mi je jako težak dan, nisam spavao celu noć, zaspao sam tek oko 7, a Miloš je ubijen u 10 do 6. Vraćao sam u glavi tu noć - ispričao nam je Filip.

Tragični događaj i voljenog druga Čačani nisu zaboravili - oni su sinoć paljenjem baklji pokazali da se borba za pravdu nastavlja, kao i da sećanje na Miloša još uvek živi. 

Za Miloševo ubistvo osumnjičen je Neđeljko Đurović iz Požarevca, čije je suđenje nedavno počelo.

Foto: Facebook.com/Printscreen

Kako se sumnja, nakon noći navodno provedene na društvenim mrežama, osumnjičeni Neđeljko Đurović, nezadovoljan svojim životom, rano ujutro izašao je na ulicu i nožem nasmrt izbo Miloša, koga je tad prvi put video. Ubistvo se dogodilo na Zvezdari, u Ulici Dimitrija Tucovića.

Nesrećnog Miloša je izbo nožem i pobegao, a uhapšen je ubrzo, jer je po gradu pravio incidente. Snimci kamera koji su pregledani pokazali su da je reč o istom mladiću koji je ubio Mileusnića.

Optužen je za teško ubistvo, počinjeno na svirep i podmukao način.

Neđeljko Đurović je prvobitno u policiji nakon hapšenja navodno priznao sve, ali je dan kasnije sve negirao. Zločin je negirao i pre nekoliko dana, na pripremnom ročištu.

#Miloš Mileusnić

#Neđeljko Đurović

'