AKTUELNO

Igor Dedović, pripadnik škaljarskog kriminalnog klana, koji je ubijen u Atini u nedelju, imao je hrvatska dokumenta.

Kako prenosi Jutarnji list, o škaljarskom klanu iz Crne Gore dosta pisalo krajem prošle godine, nakon što je hrvatska policija u koordinaciji s USKOK-om i policijama drugih zemalja zaključila tajnu akciju kojom je utvrđeno da su neki 'škaljarci', između ostalih, koristili i autentične hrvatske dokumente s falsifikovanim podacima.

Među onima koji je koristio hrvatske dokumente spominjao se i ubijeni Igor Dedović, piše ovaj zagrebački dnevnik.

Policija je tada privela Nusreta Seferovića, 49-godišnjaka za kojeg se sumnja da je bio glavni šef grupe koja je nabavljala i izrađivala originalne pasoše za pripadnike Zemunskog klana i pripadnike crnogorskog skaljarskog i kavčanskog klana.

Kako su preneli hrvatski mediji, kao posrednik u prodaji pasoša, u velikoj akciji policije pod nazivom „Krtica“, uhapšena je i pevačica Ankica Demirović, kao i njen suprug Romeo, a proverava se i da li su imali saradnike u Srbiji.

Navodi se da je škaljarski klan poznat je po ratu sa susedima - kavačkim klanom. Rat između te dve kriminalne kotorske sile besni od 2016. godine, a odneo je više od 30 života u Crnoj Gori i Srbiji.

Usprkos tome, ratna sekira još nije zakopana, a sve je, kažu, počelo krajem 2014. godine kada je u Valensiji nestalo oko 300 kilograma kokaina. Kotorani su se tada podelili na dva klana, nazvana po prigradskim naseljima Škaljari i Kavač.

Prva žrtva nemilosrdnog rata bio je Goran Radoman, blizak upravo škaljarskom klanu.

#Igor Dedović

'