AKTUELNO

Bratanac bivšeg trenera Crvene zvezde Vladana Milojevića navodno se sumnjiči da preko prijatelja u Beogradu, koji je blizak ljudima iz šou-biznisa, pere novac gradnjom luksuznih stanova i prodaje narkotike pevačima.

Stefan Milojević, sin bivšeg fudbalera Crvene zvezde i Partizana Gorana Milojevića i bratanac bivšeg trenera FK Crvena zvezda Vladana Milojevića koji je uhapšen na Majorki zbog sumnje da je pod plaštom bajkerskog udruženja Junajted tribjuns nomad kontrolisao trgovinu drogom na tom ostrvu, kako sumnjaju istražitelji, imao je svoju mrežu dilera i u Srbiji.

Kako navodi izvor Kurira, njegov glavni čovek u Beogradu bio je muškarac koji se godinama kreće u estradnim krugovima.

- Glavni saradnik ove grupe u Srbiji, koji, pored toga što pere novac za njih kupovinom i izgradnjom nekretnina na luksuznim lokacijama u Beogradu, rastura i drogu u estradnim krugovima. Taj saradnik nije pevač, ali je prisutan na estradnoj sceni, druži se sa ljudima iz šou-biznisa, a ranije se pojavljivao u spotu poznate pevačice - otkriva sagovornik.

Prema njegovim rečima, bajkerska grupa Junajted tribjuns nomad, čiji su svi članovi na Majorki u akciji španske policije uhapšeni kao pripadnici organizovane kriminalne grupe, već nekoliko meseci pokušava da ojača položaj u Srbiji.

Foto: Printscreen YouTube/Ultima Hora

 - Nekoliko meseci pokušavaju da se ujedine s jednom navijačkom grupom i tako preuzmu primat na narko-tržištu Srbije. Ukoliko bi došlo do ujedinjenja ove jake navijačke grupe i bajkera koji deluju u nekoliko zemalja, postali bi najjače krimi-udruženje u regionu. Navodno, Mihajlović im je bitna spona u tim pregovorima, kao i njegov čovek u Beogradu - tvrdi izvor.

Kako su preneli španski mediji, u akciji policije u četvrtak, u kojoj je učestvovao i Evropol, uhapšeno je 16 osoba, članova Junajted tribjuns nomad. Policija je saopštila i da je na čelu kriminalne organizacije, koja je prepoznatljiva po kožnim prslucima, Stefan Milojević.

- Nezakonite aktivnosti, poput trgovine drogom u klubovima, na tajnim žurkama i bordelima, iznude i nasilni obračuni, pokušali su da prikriju osnivanjem udruženja građana. Bavili su se na ostrvu poslovima obezbeđenja i tako imali pristup svim noćnim klubovima i kafićima, čak i onima u kojima se sastaje džet-set. U akciji je zaplenjena droga, oružje, kao i veća količina novca - saopštila je španska policija.

Istražitelji su objasnili da je ova grupa u Španiji osnovana na Majorki, u martu 2018. godine - Organizacija je stvorena 2004. i njen osnivač je bosanski bokser, koji je uspeo da okupi oko 1.700 članova širom sveta. Ova grupa je zabranjena u nekoliko zemalja.

Njihovo prisustvo već je registrovano u Nemačkoj, Austriji, Turskoj i u Tajlandu i pod prismotrom su policije - preneli su informacije iz istrage španski mediji.

#Stefan Milojević

'