AKTUELNO

Potpredsednica Socijalističke partije Srbije i ministarka u Vladi Srbije Slavica Đukić Dejanović doživela je udes pri povratku s predizbornog mitinga Aleksandra Vučića u Vranju.

Do nesreće je došlo u Grdeličkoj klisuri kod Predejana u 19.45 časova, u trenutku kada je na automobil u kome je bila ministarka naletelo na kamion koji je dolazio iz suprotnog pravca.

Automobil, koji se sudario direktno sa kamionom kada je prešao u suprotnu traku, jer mu je pukla guma, potpuno je uništen, a Slavica Đukić Dejanović nije doživela teže povrede.

Kako pišu beogradski mediji, ona je prebačena u Klinički centar u Nišu, a došao je i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Slavica Đukić se ne seća ničega, sumnja se na lakši potres mozga, a postoje i povrede grudnog koša.

DVE NESREĆE U ISTOM DANU

Potopredsednica SPS Slavica Đukić Dejanović doživela je danas dve saobraćajne nesreće. Prva saobraćajna nezgoda se dogodila na samom ulazu u Vranje gde je prisustvovala predizbornom mitingu Aleksandra Vučića, a druga u kojem je automobil u kojem je bila potpuno uništen, dogodila se u povratku kroz Grdeličku klisuru.

Direktor KC u Nišu prof. dr Zoran Radovanović saopštio je da je Slavica Đukić Dejanović zadobila "ortopedske povrede ramenog pojasa", ne precizirajući bliže o kakvim se povredama radi. On je rekao da je njeno stanje stabilno i da nije nije životno ugrožena, kao i vozač njenog službenog automobila.

Foto: Tanjug

- Dijagnostika je pokazala da ona nema povrede unutrašnjih organa. Biće smeštena na Kliniku za Neurohirurgiju preventivno radi praćenja stanja. Vozač je takođe na dijagnostici i njegovo stanje je stabilno i nije životno ugrožen - rekao je Radovanović.

Kako nezvanično saznaju mediji, ministarka Đukić Dejanović će u toku noći biti prebačena u Beograd.

Zamenik predsednika SPS Žarko Obradović je za Kurir izjavo da je do udesa došlo jer je pukla guma na automobilu, koji je zato skrenuo sa svog pravca i udario u kamion koji je dolazio iz suprotnog smera.

Foto: Tanjug

Ona je bila na predizbornom mitingu Aleksandra Vučića u Vranju, kojem su prisustvovali i lider SPS Ivica Dačić i njihov koalicioni partner Dragan Marković Palma, kao i drugi koalicioni partneri SNS-a.

Počeo uviđaj

Na putu kroz Grdeličku klisuru gde se dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je povređena ministarka bez portfelja Slavica Ðukić-Dejanović saobraćajna policija sprovodi uviđaj, a saobraćaj je usporen.

Foto: Tanjug

U sudaru su učestvovali putničko vozilo u kome se nalazila ministarka i kamion, a dogodio se na pravcu Koridora 10 gde još nije izgrađen auto-put u blizini Predejana.

#Saobraćajna nesreća

#Slavica Đukić-Dejanović

#Vranje

'