AKTUELNO

Zoran Marjanović, optužen za ubistvo supruge Jelene, pojavio se danas u Palati pravde pred Višim sudom.

Marjanović je u Palatu došao nešto pre 10 sati sa svojim advokatima, sinom i bratom. Inače, za danas je planirano saslušanje njegove porodice.

Javnost je mnogo spekulisala o oblačenju Zorana Marjanovića koji se prvi put u novembru pred sudom pojavio u crnom odelu, crnoj košulji čiji je okovrtanik crvene boje. Na nogama su mu crne lakovana cipele, a na očima sunčane pilotske naočare.

Tada se govorilo da je Martjanović slao poruku preko svoje odevne kombinacije jer prema psihologiji crna može da ima deprimirajući uticaj na ljude i mnogi imaju negativno mišljenje kada je reč o crnim odelima, jer crnu boju vezuju za negativne događaje kao što su sahrane. Činjenica je da je crno odelo najelegantnije i da će uvek biti savršeno za svaku priliku. Crno odelo najviše nosi poslovni svet od glave do pete, ono je elegantno.

Foto: Pink.rs

Međutim, crveni detalji koje ima na košulji, prema psihologiji predstavljju dominaciju i moći, pažnje, zdravlja, strasti, energije.

Ovog puta, marjanović je odustao od crne boje pa je u Palatu pravde došao u beloj košulji, crnom sakou, bledo plavim farmerkama i crnim cipelama.

Prema psihologiji bela boja je sigurnost, moć i čistota. Bela je povezana sa svetlom, dobrotom, nevinošću, čistoćom i devičanstvom. Čovek koji nosi belu košulju je čovek kome se može verovati, on je trezven, sposoban i poslovan. U Nemačkoj sudije nose bele kravate kao simbol njihovog nepristrasnog suda.

Bela boja se smatra kao boja savršenstva. Za razliku od crne, bela obično ima pozitivnu konotaciju. Bela može predstavljati uspešan početak. Reflektuje svu snagu spektra, i zbog toga je često teško gledati u nju, jer refleksija stvara vizuelne prepreke. Ona povećava doživljaj prostora.

Foto: Pink.rs

#Jelena Krsmanović

#Zoran Marjanović

'