AKTUELNO

Njemu je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu.

Policija je uhapsila lekara Opšte bolnice u Priboju zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela trgovina uticajem i primanje mita, dok je pet osoba privedeno nadležnom tužilaštvu zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo davanje mita, saopštio je danas MUP.

Lekara A.M. (66) uhapsili su pripadnici MUP, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

Sumnja se da je A.M. (66) zahtevao i primio novac od četiri osumnjičene osobe kako bi sačinio lekarske izveštaje u koje je unosio neistinite podatke, na osnovu kojih su te osobe ostvarile pravo na invalidsku penziju, ili druga prava iz socijalnog osiguranja.

Takođe, A.M. se tereti i da je zahtevao i dobio novac kako bi posredovao kod drugih zdravstvenih radnika i omogućio da još jedan osumnjičeni ostvari pravo na korišćenje lečenja u Rehabilitacionom centru Pribojska Banja.

Na ovaj način A.M. je, kako se sumnja, pribavio sebi protivpravnu imovinsku korist u iznosu više od 3.000 evra.

#Hapšenje

#mito

'