AKTUELNO

Porodica ne može da veruje da njihove Ane više nema.

- Ne daj bože nikome da izgubi dete. Još gore je da gleda kako mu ono gine pred očima! Sada ne znam kako dalje da živim i ima li uopšte smisla?! Šta će moja Nevena sad bez sestre Ane - ovo je za "Novosti", plačući i jedva se držeći na nogama očajna kratko izustila Ivana Katanić, majka dvadesetogodišnje Ane, koja je poginula u teškoj saobraćajnoj nesreći, u selu Urovci kod Obrenovca.

Kako se saznaje, majka je, sa mlađom ćerkom Nevenom, bila iza automobila u kojem je bila Ana sa drugarima i videla je tragični momenat.

U kući porodice Katanić, u selu Ratari kod Obrenovca, u ponedeljak su se okupili rodbina, prijatelji i drugovi nastradale devojke. Niko ne može da veruje da njihove Ane više nema.

Foto: Instagram.com/___kat.ana___

- Šta da pričam, šta da kažem? Ode nam dete u sekundi - kaže otac Miroslav.

Jedan od rođaka porodice ne krije tugu i suze:

- Svima nam je teško, svi smo pod sedativima. Desilo se šta se desilo. Ali, da je Hitna pomoć stigla ranije, možda bi naša Ana ostala živa.

Prema prvim informacijama, nesreća se dogodila u noći između nedelje i ponedeljka. Ana se sa dvojicom drugara vraćala sa proslave punoletstva rođene sestre Nevene.

Dosadašnja istraga je pokazala da je iz još uvek neutvrđenih razloga automobil kojim je upravljao Anin drug Dušan D. (26) sleteo sa puta iz pravca Obrenovca prema Ratarima, najpre udario u saobraćajni znak, a potom i u betonsku banderu sa rasvetom.

Od siline udarca bandera je presečena na pola, a automobil marke "seat leon" potom je udario i u zemljani nasip, prevrnuo se na krov i potpuno se raspao.

Foto: Printscreen Instagram/___kat.ana___

Ana je u trenutku udesa, kako saznajemo, sedela pozadi. Od jačine udarca ispala je iz automobila i nađena je na više od 20 metara od vozila. Međutim, bila je živa narednih sat vremena. Ipak, do dolaska vozila Hitne pomoći i transporta do najbliže zdravstvene ustanove i pored pokušaja reanimacije, ona nije izdržala.

Njen drug Boriša F. (27) u nesreći je zadobio teške telesne povrede, dok je vozač prošao sa lakšim ozledama. Njih dvojica su prevezena u Urgentni centar u Beograd.

Istraga će utvrditi kako je došlo do ove stravične nesreće, ali prema prvim nezvaničnim informacijama, sumnja se da su tome doprineli klizav kolovoz, neiskustvo vozača i vožnja pod dejstvom alkohola.

#Ana Katanić

#Obrenovac

#Saobraćajna nesreća

'