AKTUELNO

Vozač šlepera, Kraljevčanin G.B. (46) koji je juče na autoputu Beograd – Niš prešavši u zaustavnu traku udario u kombi u kojem su se nalazili radnici iz Kragujevca kada je stradalo troje, a povređeno osmoro ljudi, nije bio pijan.

- Čovek je pretrpeo užasan stres, treba mu vremena da se malo smiri. Kada je video šta je uradio nije mogao reč da prozbori - objašnjavaju naši izvori

Kraljevčanin je uhapšen zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja za koje je zaprećena kazna zatvora do osam godina. Policija i tužilaštvo rade na utvrđivanju uzroka nesreće.

- Alko-test koji je saobraćajna policija obavila neposredno nakon nesreće je bio negativan. Vozaču je uzeta krv i poslata na analizu radi detaljne provere alkoholisanosti, ali za sada ništa ne ukazuje da je vozio pijan - kažu sagovornici iz istrage za Telegraf.

Ono što se zasada zna je da je Kraljevčanin vozio šleper sa duplom prikolicom, vlasništvo tamošnje firme "Dalmas" koja se bavi proizvodnjom i distribucijom građevinskog materijala.

- On će sa krivičnom prijavom biti priveden tužilaštvu na saslušanje najverovatnije sutra. Čovek je pretrpeo užasan stres, treba mu vremena da se malo smiri da bi bio sposoban da govori o ovom događaju. U veoma je teškom stanju, kada je video šta je uradio nije mogao reč da prozbori - objašnjavaju naši izvori.

Novinar Telegrafa je pokušao da razgovara sa nadležnima iz ovog preduzeća o ovom događaju, ali niko nije želeo da da komentar.

- To je naš radnik, samo toliko mogu da kažem. Ništa drugo, doviđenja - kazao je sagovornik iz "Dalmasa".

- Tokom istrage oba vozila biće podvrgnuta vanrednom tehničkom pregledu kako bi se ustanovilo da li je je nesreći kumovala neispravnost šlepera, te da li je tačno da je kombi u kojem su bili radnici stao u zaustavnoj traci zbog kvara. Takođe, utvrđivaće se da li je vozač kombija preduzeo mere bezbednosti propisane za zaustavljanje u zaustavnoj traci, pre svega postavljanje signalnog trougla - navode naši izvori.

Na licu mesta povredama su podlegli Kragujevčani Ljubiša Jovanović (40), Srđan Jovanović i Žikica Veličković (19). Povređen je vozač kombija D.R. (34), i putnici G.N. (41), I.V. (45), M.M. (29), njegov otac B.M. (53), S.V. (20) i B.S. (32) i M.S. (35).

Prema svedočenju preživelih ljudi, koji tvrde da su radnici beogradske firme "Telefon kabl", vozač šlepera se kretao velikom brzinom, što je jedan od mogućih razloga zbog čega je šleper skrenuo u zaustavnu traku i smrskao kombi.

U prilog ove njihove tvrdnje govori to što je šleper uspeo da se zaustavi tek stotinak metara od mesta udesa.

#nezgoda

#udes

'