AKTUELNO

Jezivo - Zoran Jeličić (40), pripadnik valjevske kriminalne grupe, optužio sudsko veće da štiti Nebojšu Joksovića, svedoka-saradnika u postupcima protiv Darka Šarića, a onda prerezao sebi grkljan i vene.

Zoran Jeličić (40), kom se pred Specijalnim sudom u Beogradu sudi zbog sumnje da je kao pripadnik valjevske grupe ubio biznismena Željka Đedovića u Valjevu, pokušao je danas da prereže sebi vrat za sudskom govornicom, i to zbog svedoka-saradnika u postupku protiv Darka Šarića.

Optuženi je naočigled sudskog veća, advokata, tužioca i publike, desnom rukom iz džepa izvadio sečivo i počeo da se reže. - Pošto mi ne dozvoljavate da kažem šta imam i štitite Nebojšu Joksovića, ja ću sada da se ubijem pred svima - rekao je Jeličić i povukao sečivom dva puta po vratu i jednom po ruci.

Jeziv prizor

Prema rečima očevidaca jezive scene u najvećoj sudnici u zgradi u Ustaničkoj ulici, krv je odmah počela da šiklja, a Jeličić se srušio. - Sudski stražari, koji su kao i uvek bili u sudnici, reagovali su munjevito, uspeli su da spreče Jeličića da se još više povredi, savladali ga i odmah pozvali Hitnu, koja dežura u sudu - otkriva izvor i dodaje da Jeličić nije životno ugrožen.

Prema njegovim rečima, Jeličić, koji je u sud došao sa slobode, uspeo je da prođe skener na ulazu i unese sečivo brijača jer ga metal-detektor nije uočio.

Horor sceni kakva se ne pamti u sudu prisustvovalo je tridesetak ljudi, koji su bez reči gledali borbu za život optuženog.

- Počeo je da krklja i da se previja. Sudnica je tada ispražnjena. Svemu je prethodila rasprava sudije Svetlane Aleksić i optuženog, upravo o Nebojši Joksoviću, nekadašnjem bliskom prijatelju Darka Šarića, protiv kog se pred istim sudskim većem vodio postupak za šverc kokaina - dodaje on.

Jeličić se, kako kaže, javio za reč na početku i odmah, po ko zna koji put, zatražio izuzeće sudskog veća. Rekao je da sumnja u njihovu pristrasnost iz čak sedam razloga. - Uspeo je da iznese četiri, ali kada je pomenuo svedoka-saradnika, sudija ga je prekinula i naredila mu da se vrati u boks za optužene, što je njega izrevoltiralo, pa je opet tražio reč i tada pokušao da se ubije - kaže izvor.

Inače, ime Nebojše Joksovića na ovom suđenju juče nije pomenuto prvi put. I ostali optuženi, ali i pojedini svedoci, izneli su tvrdnju da je upravo on naručio ubistvo Đedovića, za koje se sudi valjevskoj grupi, i na račun veća izneli optužbe da ga štite, jer im je svedok-saradnik u drugom postupku, ali i iz „privatnih razloga“.  

Optužbe na račun sudije

Organizator valjevske grupe Milan Lazarević, zvani Laza Bombaš, kako navodi, na jednom od prethodnih suđenja tvrdio je da je sudija Aleksić bliska sa suprugom Nebojše Joksovića, Tatjanom, i da su zajedno radile u sudu, kao i da je drugi sudija od Joksovića uzeo 100.000 evra.

Joksović je bio uhapšen sa ostalim pripadnicima grupe Darka Šarića, ali je sklopio nagodbu s tužilaštvom i postao svedok-saradnik.

#Specijalni sud

#Zoran Jeličić

'