AKTUELNO

Policija je u Beogradu uhapsila tri člana organizovane kriminalne grupe, zaplenivši 77 kilograma heroina i pola kilograma kokaina.

Naime pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Uprave kriminalističke policije su u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal uhapsili vođa kriminalne grupe Mladen N. (1982) i članove Saša N. (1982) i Velibor C. (1966), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Saznajemo da Mladen N. zvani Tocilo godinama nabavlja heroin u Turskoj, tako što kupuje veće količine heroina (desetine kilograma), a onda tu robu prebacuje u Srbiju, skladišti je ovde i prodaje drugim kriminalnim grupama u Srbiji. Otprilike snabdeva pola Srbije heroinom, jer radi baš na veliko.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Tajođe, kada prebaci heroin u Srbiju on ne prodaje sve odmah nego dobar deo i skladišti i skriva, pa u skladu sa potražnjom prodaje drugim kriminalnim grupama. U ovom konkretnom slučaju heroin je bio spakovan u specijalnim burićima koji su bili zakopani i sakriveni u okolini Mladenovca.

Tocilo uvozi isključivo heroin najveće čistoće i najboljeg kvaliteta koji se može naći na tržištu. To radi jer od jednog kilograma tog turskog heroina on ovde može da napravi četiri ili pet kilograma, jer je toliko kvalitetan. Znači od ovoga što smo mu zaplenili, kada pomeša sa drugim dodacima i prekursorima, mogao je da napravi nekih 350 kilograma za prodaju.

Tocilo je dva puta je hapšen zbog droge, a vozi luksuzni auto Porše Panameru.

Prilikom pretresa osumnjičenih, kao i više lokacija koje su koristili na teritoriji Beograda, pronađena je droga čija se vrednost procenjuje na oko 5.000.000 evra.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Kako se sumnja, ova organizovana kriminalna grupa je u prethodnom periodu drogu nabavljala iz Turske, a potom je distribuirala širom Srbije.

Policija je u ovoj akciji zaplenila i više skupocenih automobila i moticikl.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

M. Mijatović

#Akcija

#Hapšenje

#Policija

'