AKTUELNO

Zoran Marjanović stigao je danas u Palatu pravde, gde se pred Višim sudom izjasnio da nije kriv za ubistvo ubistvo supruge Jelene Marjanović, 2. aprila 2016. godine.

Marjanović je optužen da je pre tri i po godine svirepo ubio suprugu - pevačicu Jelenu, Krsmanović Marjanović na nasipu Crvenka u Borči, a danas se pred višim sudom izjasnio da nije kriv za to ubistvo.

- U principu ostajem u potpunosti uz odbranu, s tim što bih ponovio sve što se desilo kada mi je supruga nestala, a i dan kasnije - rekao je Marjanović i dodao da te detalje nije izneo u tužilaštvu jer je o tome prethodno govorio u policiji i mislio je da za tim ne ma potrebe.

- Ovaj trenutak čekam tri i po godine, verujem da je ovo mesto istine, jer meni šansa do sada nije data. Dok budem hodao ovom zemljom, želim da se ubica moje supruge i saučesnici pronađu i da stanu ovde gde ja sada stojim. Posle tri i po godine muka mi je od svega, psihički sam rastrojen pa neke stvari preskačem – rekao je Marjanović.

On je odgovarao na pitanja advokata odbrane, ali je odbio da odgovara na pitanja tužilaštva.

Odgovarajući na pitanje svojih advokata Zoran je rekao da je imao dobar odnos sa Jelenom, da se nisu ozbiljno svađali, već kao i svi parovi oko sitnica vezanih za garderobu, odabir pesama. 

Marjanović je priveden 3. aprila i određen mu je pritvor od 48 sati.

- Dva puta sam testiran poligrafski i oba puta sam prošao - rekao je Marjanović, i dodao da dok nije otišao u pritvor nije znao da mu je žena mrtva.

Kako kaže, to je saznao prilikom ispitivanja.

Nakon pauze, nastavljeno je suđenje Marjanoviću. Pitanja koja su postavljena tada odnosila su se na dan kada je ubijena, kako je bila obučena, da li je nosila sat, gde joj je bio telefon, ali i pitanja: da li je imala fejs, da li je znao lozinku, da li su stizale pretnje...

Marjanović je rekao da misli da je naletela na nekog psihopatu ili ju je ubio neko ko je opsednut njome.

- Svaki dan razmisljam o tome zašto je neko na tako zverski način počinio tako nešto. Ona je bila divna ženica koja se nikada nije ni posvađala - rekao je Marjanović.

Na pitanje da li zna ljude iz optužnice, koji su davali izjave u svojstvu svedoka,,rekao je da nikoga nije znao, kao i da je na prepoznavanje tela išla majka Milica.

- Jelena i ja smo imali veliko medjusobno poverenje. Ona je imala moju šifru za fejs, ja njenu, ali nikada nismo imali potrebu da proveravamo jedno drugo. Imali smo savršen odnos, iako smo, kao svaki par, ponekad imali razmirice koje su se uglavnom odnosile na posao i njeno vraćanje na scenu. Stizale su pretnje na njen fun page, zajedno smo ih citali, ona se često istim i smejala. Bilo je raznih poruka, od pretnji do poruka sa seksualnom konotacija od raznih ljudi - rekao je Marjanović, i dodao:

- Izbacio sam samo mali delić duše sada.

Sledece ročište zakazano je za 25. decembar.

Marjanović je ranije u pratnji svojih advokata, Nikole Dumnića i Stefana Jokića ušao u Palatu pravde. Nešto pre njih stigao je i advokat Aleksandar Zarić, a ispred suda su ga čekale brojne medijske ekipe.

Obučen u crno odelo, Marjanović je jutros, oko osam sati, izašao iz kuće u Borči i taksijem krenuo u sud. Na kapiji ga je ispratio otac Vladimir.

Foto: Pink.rs/S. Milovanov

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u septembru, on je negirao da je,ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji. 

Marjanović je inače jedini osumnjičeni za ovaj zločin, koji je i dan-danas za mnoge,misterija i pun kontroverzi koje su ostale bez odgovora. On se tereti za,krivično delo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna zatvora do 40 godina,zatvora i brani se sa slobode.

Foto: Pink.rs/S. Milovanov

Marjanović se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po dana od ubistva.

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

#Zoran Marjanović

'