AKTUELNO

Dečak je, nakon 24 sata, vraćen porodici, gotovo nepovređen, a znaci tokom istrage odveli su policiju pravo do otmičara.

Petar Mitrović (13) iz Stare Pazove spasen je od otmičara u spektakularnoj akciji policije zahvaljujući snimcima nadzornih kamera sa privatnih kuća, koje su zabeležile specifičan branik na automobilu koji su otmičari koristili.

Foto: MUP Srbije

- Svaki detalj smo pažljivo razmatrali, analizirali, poligrafski smo testirali više od 10 lica i tako smo sužavali spisak sumnjivih. Skinuli smo snimke sa video nadzora i sa privatnih objekata, što nam je i dalo rezultate i jako pomoglo u Petrovom pronalasku, budući da smo sa snimaka uočili pretrčavanje lica, vozilo sa specifičnim branikom, njegovo kretanje neprilagođenom brzinom, i za tim vozilom potom smo raspisali poternicu – rekao je za Pink načelnik Uprave kriminalističke policije Dejan Kovačević.

Foto: TV Pink Printscreen

U ovom automobilu su uhapšeni Marko Jovišić (54), njegov sin Nikola (17) i Aleksa (18), dok je u udžerici zatečen Markov drugi sin Lazar (18), koji je bio zadužen da čuva dečaka.

SMS poruke odale otmičare

Porodica Mitrović, koja je sve vreme sarađivala sa policijom, dostavila je sumnjivu prepisku. Naime, mlađi sin, oteti Petar, poslao je SMS poruku starijem. Sadržina iste roditeljima je bila jako sumnjiva, budući da je, navodno mali Petar, koristio vokabular i stil koji za njega nije karakterističan.

U poruci je mlađi sin zatražio od starijeg da dođe na određenu lokaciju što je, prema rečima načelnika UKP, za cilj najverovatnije trebalo da ima otmicu i starijeg Mitrovića.

Na sreću, brzim radom policije, otmičari nisu stigli čak ni da zatraže otkup za malog Petra, pa ni da realizuju otmicu starijeg brata.

Podsetimo, nestanak malog Petra Mitrovića prijavljen je u subotu uveče. Više od 20 sati kasnije, dečak je nađen u napuštenoj udžerici kod Belegiša i konačno vraćen svojim roditeljima. 

Foto: Informer.rs

Javnost u Srbiji ostala je nema kada se saznalo da se iza otmice krije tročlana porodica Jovišić iz Stare Pazove i to otac Marko Jovišić i dva sina. Kao jedan od učesnika navodi se i Aleksa M. (18), drugar Jovišićevih sinova.

Autor: IP

#Otmica

#PETAR MITROVIĆ

'