AKTUELNO

Petar Mitrović (13) iz Stare Pazove, sinoć je nakon 20 sati drame, pronađen u kamp naselju kod mesta Belegiš u napuštenoj vikendici, a otmičari su uhapšeni. Uz pomoć kamera sa obližnjeg lokala prvo je pronađeno vozilo za koje se sumnja da je korišćeno u otmici.

Direktor policije Vladimir Rebić je za Pink rekao da je slučaj bio izuzetno zahtevan. - Na početklu smo bili u mraku bez opipljivog dokaza, dok se to vozilo nije pojavilo na kamerama. To nam je bio inicijalni podatak, po zadržavanju dva osumnjičena lica su se otvorile karte – kaže Rebić.

- Činjenica je da su nam kamere pomogle, jer prosto posle prve informacije roditelja da dete nije došlo kući u određeno vreme i drugih dokaza koji su implicirali da se zaista radi o otmici mi smo imali malo konkretnih podataka i jedna od kamera koja se nalazi u Staroj Pazovi pomogla je da uočimo jedno vozilo za koje smo na osnovu nekih drugih podataka smatrali da možda ima nekakve veze sa otmicom – objasnio je Remić.

Prema njegovim rečima, kada je policija procenila da bi to vozilo moglo da ima neke veze sa otmicom sve patrole su dobile nalog da traže to vozilo i jedna od patrola je pronašla to vozilo, a u njemu su bila dva lica za koja se ispostavilo da su učestvovala u izvršenju otmice – stariji čovek (50) i mladić.

Rebić kaže da je za njega iznenađujuće koliko je Petrova porodica bila prisebna i razumna, posebno njegov brat koji mu je slao poruke i na osnovu nekh pokazatelja, poput znakova interpukcije, shvatio da to ne piše Petar već neko u njegovo ime.

- Majka ga je posle toga pozvala i on se javio, ali je imao drugačiju boju glasa i komunicirao je na neki drugi način. Pomenuo je u nekom trenutku da ima nešto preko glave zbog čega ne vidi...Nakon toga je prijavljena otmica – rekao je Rebić.

Kako je dodao, odmah je izdata objava za Petrov nestanak da ne bi prešao granicu, ali se verovalo da je na tom prostoru.

Foto: Printscreen Youtube/Rtv Stara Pazova

On je istakao da je reč o prostoru koji je izuzetno nepristupačan, jer ima 30.000 vikendica, koje bi trebalo pretresti.

Rebić kaže da je Petar, kada je policija pronašla, bio u dobrom stanju, kako fizički, tako i psihički.

- Istraga će utvrditi motiv, naša je pretpostavka da je to potreba za novcem, odnosno da su otmičari želeli da traže otkup – istakao je Rebić.

Brzom reakcijom policije, otmičari nisu ni stigli da zatraže otkup ili su se uplašili.

Foto: MUP Republike Srbije

Osvrnuvši se na navode Petrovog dede da je u pitanju osveta, jer je on kao bivši policajac radio na slučaju jednog od omičara, Rebić kaže da takva saznanja nema.

Uhapšene su tri osobe, a jedan maloletnik je osumnjičen za pomaganje.

- Istragom će biti utvrđeno da li je samo on umešan ili i druge osobe – rekao je Rebić.

#Otmica

'