AKTUELNO

Vidno uzrujan otac Petra Mitrovića (13), Goran iz Stare Pazove zahvalio je danas svima koji su pomogli da njegov oteti sin bude pronađen i otrkrio detalje otmice.

On je dodao da je sve vreme bio uz policiju i bio uključen u istragu, te da je dečak pronađen sinoć desetak minuta pre ponoći.

- Tu su gospodin Dragan Kovačević i Nebojša Stefanović preuzeli dečaka zahvaljujući specijalnim jedinicama koje su ga izvukle iz tih prostorija na obali Dunava - rekao je on.

Goran je kazao da jedini motiv za otmicu može biti novčani interes.

- Meni lično oni su sugrađani, ne poznajem ih i nikad ih nisam upoznao - rekao je Mitrović.

Na pitanje koliko novca su otmičari tražili, on je odgovorio da do iznude nije ni došlo, jer je veliki broj jedinica odmah bio uključen u potragu.

Foto: Printscreen Youtube/Rtv Stara Pazova

- Hvala Bogu dete je dobro, zdravo, mentalno je jak. On je mali, 13 godina, ali on se njima trojici, trojici odraslih ljudi suprotstavio na ulici. Pregledali su ga danas, zdrav je, sve je u redu - rekao je Goran.

On je negirao da je bilo ko od porodice dužan otmičarima, te da to ne može biti uzrok ovog zločina.

- Pokušaću na jedno kratko vreme da sklonim porodicu - rekao je on.

Goran je opisao i kako je tekla sama otmica Petra, te gde su ga prvo odveli.

- To veče kada je izvršena otmica, u Ulici Brnka Radičevića, krenuli su ka igralištu za decu sa veštačkom travom, koji zovemo svi Pažić. Pokušavali su da dobiju i starijeg sina, da bi ga namamili. Samim porukama koje su uputili ka starijem, stariji sin je posumnjao nešto. Pokušao je da ga pozove, ali mlađi se nije javljao, ili mu nisu davali. Sve vreme mu je bio uperen pištolj u slepoočnicu, navučena mu je bila maska i govorili su mu šta će da radi i kako će da se ponaša - rekao je Goran.

#Otmica

'