AKTUELNO

Direktor policije Vladimir Rebić govoreći o tome kako je tekla akcija potrage za otetim decakom Petrom iz Stare Pazove istakao je da je porodica dečaka pomogla policiji da ga pronade time što je dala prave informacije.

- Od neprocenjive važnosti je da se prvo policija informiše, a ne da se širi društvenim mrežama. Roditelji su dali inpute, brat je procenio da SMS poruka koju je razmenjivao sa Petrom nije kucao Petar, već neko drugi. U kasnijem razgovoru sa majkom je rekao recenicu koja je pokazala da nije ostao sa društvom. To su bili jasni pokazatelji da se radi o otmici - rekao je Rebić.

Foto: TvPink Printscreen

U narednih sat vremena od trenutka kada je majka prijavila nestanak Petra, angažovane su sve raspoložive patrole, odmah je obavešten i viši javni tužilac, a pozvan je i načelnik policije.

O slučaju je obavešten ministar i napravljen je plan akcije. Policiji su pomogle kamere, jer je preko njih identifikovano vozilo koje je moglo biti korišćeno u otmici.

- Sve patrole su imale zadatak da nađu to vozilo i ono je pronađeno. U njemu su bila dva lica. Oni su uhapđeni i na osnivu podataka koje su dali sužen je krug osumnjičenih - naveo je direktor policije. Istakao je da je pre toga MUP obavio niz informativnih razgovora sa licima koja su mogla biti uključena.

- Tražili smo motiv za otmicu, rekao je Rebić. Smatra da zbog velike aktivnosti policije, "češljanja" terena i zaustavljanja vozila, otmičari nisu ni stigli da stupe u kontakt sa članovima porodice.

Foto: Printscreen Youtube/Rtv Stara Pazova

- Verujemo da je razlog otmice bio da se pribavi materijalna korist od roditelja - naveo je Rebić.

Načelnik policije Dejan Kovačević je neposredno rukovodio operacijom i bio sa policijom koja je pregledala teren.

- Išli su pet-šest kilometara kroz šumu i došli do lokacije gde je jedan od uhapšenih ukazao gde se Petar nalazio - rekao je Rebić.

Dečak nije bio vezan, ali jeste boravio 20 sati u nehumanim uslovima, kaže direktor policije i dodaje da Petar nije bio mučen i da nije imao vidljive povrede, kao i da je bio u svesnom stanju kada je pronađen.

Foto: Printscreen Youtube/Rtv Stara Pazova

Rebić je zahvalio policiji i izrazio nezadovoljstvo "kvazistručnjacima" koji su netačnim informacijama o tome da je dečak pronađen pre nego što se to zaista i desilo, mogli da naškode istrazi i ugroze dečaka.

Policija je uhapsila tri osobe zbog sumnje da su otele dečaka iz Stare Pazove, dok će protiv jednog sedamnaestogodišnjaka biti podneta krivična prijava.

Pročitajte još: OVO SU PETROVI OTMIČARI?! Otac i sinovi presreli dečaka na ulici, vezali ga, pa odvezli u napuštenu vikendicu

#Vladimir Rebić

#nestao

'