AKTUELNO

Nesvakidašnji slučaj šokirao je ceo grad.

Milan Mitrović (73) sam je iskopao grob na lokalnom groblju, kupio sanduk koji je doneo kući, uneo ga neprimetno u podrum - i tu se obesio. Pokojnik je ostavio i oproštajno pismo sa spiskom ko može da prisustvuje njegovoj sahrani.

Sve ovo desilo u naselju Male Pčelice gde je pokojnik živeo sa porodicom. On je svoje pomalo ritualno samoubistvo pažljivo isplanirao, a da niko nije primetio promene u ponašanju, niti pak da je sve pažljivo pripremio. Naprotiv, komšinica koja ga je videla neposredno pre nego što se obesio, u čudu je primila vest.

Foto: Informer/S. R.

- Išli smo ulicom i normalno pričali. Otišao je kod brata mislim, rekao mi je da je dobro, da je nešto radio tog dana, pričali smo o drvima za zimu. Nikada ne bih rekla da će dići ruku na sebe. Sasvim je normalno delovao, pričali smo o tekućim, domaćinskim stvarima - kaže ova žena.

Ni ostale komšije u ovom radničkom naselju nisu ni slutile da sprema samoubistvo.

A on je danima pre toga sprovodio svoj plan u delo. Kupio je sanduk i verovatno kada ukućani nisu bili tu, doneo ga u podrumske prostorije. U međuvremenu je na groblju gde je još pre dvadesetak godina kupio parcelu, uradio spomenik i opseg, iskopao sam raku i kada je došao kući - obesio se o gredu, tik iznad mesta gde se nalazio mrtvački sanduk.

Foto: Informer/S. R.

- Ostavio je pismo gde je precizno dao upustva ko može da mu dođe na sahranu. Ti ljudi su i bili u nedelju kada je sahranjen - pričaju komšije u naselju.

Inače, Milan Mitrović nije imao problema, niti je bio u dugovima. Motivi samoubistva su enigma. Ovde kažu da je "oduvek po malo bio na svoju ruku i da je jednostavno rešio da uradi nešto što ovo naselje ne pamti".

#Kragujevac

#Sahrana

#Samoubistvo

'