AKTUELNO

Dečak je bio sakriven na izuzetno nepristupačnom prostoru u jednom kamp naselju na Belegišu, na oko 5-6 kilometara kroz šumu, a pronađen je u nedelju u 23 časova i 45 minuta, objasnio je Kovačević.

Načelnik Uprave kriminalističke policije Dejan Kovačević istakao je da je potraga za otetim dečakom na teritoriji Stare Pazove uspešno okončana, u roku od 24 časa.

- Nestanak je prijavljen u subotu oko 23.30 časova i od tog momenta sve policijske snage kako iz Sremske Mitrovice, tako i iz Beograda i Uprave kriminalističke policije, bile su angažovane na pronalasku deteta. Zadatak je više nego uspešno rešen za praktično 24 časa - kazao je Kovačević.

Foto: Privatna arhiva

Navodi da je u operativnom smislu preduzeto sve, a da što se tiče procesnih radnji ne može da iznosi ništa zbog eventualnog ugrožavanja istine.

U samom momentu, kaže, kada je dete preuzeto nije imalo povrede na sebi, i bilo je dobrog psiho-fižičkog stanja.

- Bilo je jako, jako teško. Dete je bilo sakriveno na izuzetno nepristupačnom prostoru u jednom kamp naselju na Belegišu, nekih 5-6 kilometara kroz šumu. Dete je pronađeno u nedelju u 23 časova i 45 minuta, pa možete da zamislite kakav je to scenario za jednog 13-godišnjaka - rekao je Kovačević.

Foto: Printscreen Youtube/Rtv Stara Pazova

On kaže da se o radi o licima otmičarima sa teritorije Stare Pazove, koja su lišena slobode, dok je, dodaje, protiv jednog maloletnog lica podneta krivična prijava u redovnom postupku.

- Dva lica su 2000. godište, radi se o mlađim licima, ali očigledno spremnim na sve. Mi smo još jednom pokazali da apsolutno nema prepreka i da svaki zadatak možemo uspešno da rešimo - rekao je Kovačević.

Pročitajte još: OVO SU PETROVI OTMIČARI?! Otac i sinovi presreli dečaka na ulici, vezali ga, pa odvezli u napuštenu vikendicu

#Otmica

#Stara Pazova

'