AKTUELNO

Jutros je sve potresla vest da je brat dve godine seksualno zlostavljao sestru kod Kučeva, a koordinatorka Sigurne kuće Vesna Stanojević zapitala se zašto je ta devojčica ćutala, naglasivši da je to najveća greška.

- Mediji pišu da je ćutala zato što joj niko neće verovati, mogla je bar da kaže ocu ili majci, najveća greška je ćutati - kaže Stanojević za Pink.

Kako kaže, strašno je što devojke trpe.

Foto: TvPink Printscreen

- Valjda misle da će to nasilje prestati, ali nasilje nikada ne prestaje samo od sebe. Trebalo je da prijavi, da kaže nekome - naglašava Stanojević i kaže da je strašno kako se te priče stalno ponavaljaju i da joj nije jasno kako se takvi zločini kriju godinama.

Prof. dr Jovan Marić, neuropsihijatar, naglašava da roditelji treba da imaju dobar kontakt sa detetom, jer će tako uočiti promenu ponašanja kod deteta.

Foto: TvPink Printscreen

- Roditelj mora da prepozna i razgovara sa decom - smatra on.

Govoreći o zločinu u kom je ljubavnik pucao na radnicu pekare na Čukarici, Marić objašnjava da kada je reč o ljubomori, tu ima mnogo više samoljublja nego ljubavi.

- Ta osoba, koja počini zločin iz lubavi, se oseća inferiorno. Zašto bi se tako osećao? Ako tu nema ljubavi, doćiće nova - smatra Marić.

Advokat Nebojša Milosavljević kaže da  je imao dosta takvih slučajeva.

Foto: TvPink Printscreen

- Tu se ne sme zanemariti element narcisoidnosti kod ubice. On misli da ima pravo da liši nekoga života, jer mu nije uzvraćena ljubav - kaže on.

#Nasilje

#Žena

'