AKTUELNO

Dečak Petar Mitrović (13) iz Stare Pazove je napokon na bezbednom, 20 sati nakon što je porodica strahovala šta će se desiti sa njihovim sinom. Kada je izašao iz automobila kojim ga je dovezla policija, začuli su se jecaji i jauci roditelja kada su ga videli. Umotan u ćebe pao im je u zagrljaj, sa vidno isečenom i krvavom usnom.

Nešto kasnije, ispostaviće do to nisu jedine povrede koje je dečak zadobio.

- Dete ima povrede na licu, ima i na telu, vratu, rukama, jer su ga vezivali lancima. Nije nigde isečen - rekla je za Telegraf porodica dečaka.

Međutim, na svu sreću, dečaka niko nije tukao. Povrede je zadobio kada je shvatio šta se dešava, da će ga oteti. Tada je pokušao da pobegne od kidnapera, ali su ga oni savladali i odveli.

Na dečakovu sreću, policija je razotkrila napadače i uhapsila ih, a Petra spasila.

Foto: MUP Republike Srbije

Kako se saznaje, dečak ne poznaje otmičare, ne zna ko su.

- Kada su ga dovezli večeras u policijsku stanicu Petar nije bio uplašen, možda malo samo. Ali, on je takvo dete. Otmičare nije prepoznao, zaista ne zna ko su - rekli su nam članovi njegove porodice.

Foto: Printscreen Youtube/Rtv Stara Pazova

Da podsetimo, dečak je viđen poslednji put u Zmaj Jovinoj ulici u centru Stare Pazove, od tada mu se gubi svaki trag. Pre nestanka je poslao poruke bratu.

Petar je, prema rečima njegovog oca, neposredno pre no što je nestao, bio u kontaktu sa bratom, a zatim je usledio i telefonski razgovor sa majkom. Ipak, pred sam prekid tog poziva, dečak je izgovorio: "Skidajte mi povez s očiju".

Petra Mitrovića (13) policija je pronašla u napuštenoj kući u naselju Belegiš.

#Otmica

#Policija

'