AKTUELNO

Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv Neđeljka Đurovića (29) iz Požarevca kojom se tereti da je 27. januara rano ujutru nasmrt izbo Miloša Mileusnića (24) ispred zgrade u Ulici Dimitrija Tucovića u Beogradu.

Optužnica koja Đurovića tereti za teško ubistvo za koje je zaprećena kazna zatvora od 10 do 40 godina u ovom trenutku nije pravosnažna, te odbrana ima pravo žalbe na nju. Samim tim, suđenje okrivljenom Đuroviću biče zakazano tek nakon što se odluči po eventualnim žalbama odbrane.

Goran Mileusnić, otac ubijenog Miloša, za "Blic" kaže da je odluka suda da potvrdi optužnicu dobra vest, ali da su mu trenutno pomešana osećanja.

- Kako vreme prolazi, sve mi je gore. Tek sada osećam nedostatak, gubitak sina. To što je potvrđena optužnica je dobra vest, ali meni su pomešana osećanja. Ne znaš više šta da uradiš. A taj čovek i da bude osuđen na smrtnu kaznu, meni sina ništa ne može da vrati - kaže otac ubijenog Miloša.

Kako smatra, ono što je Neđeljko uradio je bahato.

- Ti da nekome oduzmeš život iz šale. Nezadovoljan životom... Obuzme me bes kada shvatim da šta je uradio, na koji način, pod kojim izgovorom. Taj čovek ne treba da više nikad bude na slobodi - naglašava Mileusnić, dodajući da mi svaki dan počinje sa bolom.

U optužnici se navodi da je nakon što je mladić otvorio vrata i iskoračio ispred zgrade, Đurović potegao kuhinjski nož koji je poneo od kuće i svojoj žrtvi zadao više ubodnih rana - probio mu je trbušnu aortu, trbuh, slezinu, te Mileusnić nije mogao ni na koji način da se odbrani.

Podsetimo, nakon stravičnog ubistva Đurović je priznao policiji šta je uradio. On je, kako smo pisali, policiji rekao da je mladića ubio iz ličnog nezadovoljstva, kao i da ga nikada pre kobne noći nije video.

#Ubistvo

#Zvezdara

'