AKTUELNO

Stanoje I., građevinski radnik s juga Srbije, jedini je muškarac koji se pored Zorana Marjanovića pominje u optužnici Višeg tužilaštva u Beogradu koja je podignuta zbog ubistva pevačice Jelene Marjanović, a advokat odbrane Nikola Dumnić ističe da je u pitanju ime čoveka čiji je DNK uzet radi analize još u početnim fazama istrage.

- Indikativno je da se samo to ime spominje, u smislu, da se tragovi te osobe i članova porodice Marjanović ne poklapaju sa tragovima pronađenim na vešu oštećene - objasnio je on.

Međutim, kako ističe, to nije nikakav novi detalj.

-To sve vreme figurira i ja zaista ne znam zašto je ime baš tog čoveka izdvojeno u toj nekoj DNK analizi koja se pominje u obrazloženju, a razlog za to što ne znamo je to što nikada nisu dostavljene sve službene beleške o saslušanju lica koja su ispitivana u predistražnom postupku - naglašava Dumnić za Pink.

Foto: TvPink Printscreen

U suštini, to nije naš zadatak, naš zadatak je da branimo Zorana, naglašava, i kaže da je to nešto čime treba da se bave mediji i javnost u cilju razotkrivanja pravog počinioca zločina.

Kako naglašava, novih dokaza protiv Zorana Marjanovića nema, niti ih može biti, celokupan državni aparat se upregao da dokaže njegovu krivicu, ali to nije moguće jer je nema.

-Kada se sve ovo završi treba se postaviti pitanje odgovornosti onoga ko je postavio i obmanuo najviše predstavnike izvršne vlasti u smislu da je ovaj zločin rastvetljen. Ovaj zločin nije rasvetljen i u interesu je Zorana i deteta pokojne oštećene da se to konačno učini -ističe on.

Istraga, smatra on, nije dala nikakav rezultat i javnost već vidi da protiv Zorana nema nikakvih dokaza, jer bi on bio na izdržavanju kazne, a ne bi suđenje tek počinjalo.

Foto: e-stock/Dušan Milenković, Printscreen Facebook

Foto: Pink.rs

Objašnjava i da, samo mesto zločina nije kontaminirano na bilo koji način, da je obezbeđeno i da su tragovi fiksirani.

-Postojti DNK na Jeleninoj garderobi, postoji krv sa druge strane kanala i evidentno je da na Zoranu nema nikakavih tragova koji bi upućivali na njega kao učinioca - kaže Dumnić.

Postoje takođe, drugi tragovi, na čiju sadržinu Zoran niti bilo ko nije mogao da utiče, pričamo o snimcima sa sigurnosnih kamera na kojima se vidi da ošećena nikad nije došla sa druge strane nasipa.

-Evidentno je da ona nije došla do kraja i neko je napao negde pri kraju, a evidentno je da to nije mogao da bude Zoran - zaključuje Dumnić.

Advokat Stefan Jokić kaže da su ovakvi naslovi očekivani, kao i da će njih i dalje biti.

Foto: TvPink Printscreen

-Međutim, daljim tokom suđenja, koje je otvoreno za javnost, mislim da će se novinari uveriti da Zoran Marjanović nema apsolutno nikakve veze sa tim činom - smatra Jokić.

#Jelena Marjanović

'