AKTUELNO

Bračni par kojem je Marko u maju kumovao na venčanju ne može da se oporavi od prevelikog gubitka.

Na Instagramu su počeli da se pojavljuju lažni nalozi kojima se navodno prikuplja pomoć za roditelje Marka Boškovića, koji je poginuo u direktnom sudaru u Americi.

Njegova kuma, Aleksandra Đurović otkrila je o kakvim se prevarama i manipulacijama radi. Naime, Markovi prijatelji, rođaci i kolege pokrenuli su fondaciju koja je neki vid zahvalnosti za sve ono što je ovaj momak radio, ali su neki ljudi zloupotrebili situaciju u kojoj se našla porodica Bošković.

- Potpuna je izmišljotina da Markovi roditelji, a naši kumovi skupljaju novac za transport tela i sahranu, kao i sve propratne troškove. Tu fondaciju je pokrenula Markova prijateljica Marija Čudić, a donacije su izvršili njegovi prijatelji, kolege, poznanici, rođaci koji smatraju da duguju neku zahvalnnost i pomoć Markovoj porodici. Iz prostog razloga, Marko nema kome nije pomagao, davao - počinje priču za medije Aleksandra, žena kojoj je Marko bio kum u maju 2019. godine.

Ona je dodala da Markov otac, Ljubiša, nije ni želeo da prihvati novac koji je doniran preko fondacije sinovljevih prijatelja, ali kada su mu objasnili da je to samo jedan dug prema čovečnosti koju je Bošković imao, nekako je pristao.

Nastradali mladić je, prema njenim rečima, bio velikodušan čovek, uvek veseo i raspoložen, a njihovoj svadbi se toliko radovao, jer je sa Nikolom, Aleknsadrinim mužem bio najbolji prijatelj od detinjstva.

Foto: Privatna arhiva

Kada je čuo da se njegov najbolji drug ženi, pohitao je da završi sve papire, kako bi prisustvovao takvom krunisanju njihovog prijateljstva - i došao je. Bio je najveseliji gost, srećan što je i njegov prijatelj srećan.

- Bila je to jedna neraskidiva ljubav između mog supruga i kuma Marka. Čak kada je moj Nikola njemu javio da me je verio, Marko je otišao tamo u Čikago da proslavi sa svojim tamošnjim prijateljima. Njih dvojica su svakog dana bili na vezi. Pošto je u jednom trenutku bilo pitanje da li će Marko stići zbog papira, moj suprug mu je rekao da ako ne stigne, da će nas venčati čika Ljubiša, njegov otac - priseća se Đurovićeva.

"Sandra, Nikola, vaš kum je poginuo. Ispao mi je telefon"

Nikola, kom je Marko bio venčani kum, bio je pomalo zabrinut kada mu kum nije odgovorio na poruku čitavog dana, a onda je stigla kobna poruka.

Jedan od Srba, koji je bio blizak sa obojicom pitao je Nikolu da li se čuo sa Markom, a potom ga uputio na Mariju, devojku s kojom je Bošković bio najbliži u Americi.

- Ona je mom suprugu rekla, "Nije dobro. Nikako nije dobro. Kum ti je poginuo". Mom Nikoli je ispao telefon. Sabrali smo se i onako u suzama moj suprug je otišao do njegovih da im to saopšti sa još dva njegova rođaka. Preteško su to podneli, a i sad su van sebe. To čekanje tela je strašna stvar, jedno mučenje i agonija. Samo oni znaju kako im je - rekla je  kuma pokojnog Boškovića.

Pročitajte još: Momak sa zlatnim srcem - Marko i posle smrti zbog OVOGA mladić za primer!

"Ako dobijemo sina, nosiće Markovo ime"

Nakon svadbe kojoj je prisustvovao u maju, Marka su na aerodrom ispratili kumovi, a on nije voleo rastanke, suze i ispraćanje. Stoga je negodovao što su svi došli na aerodrom.

- Bile su tu i njegove dve sestre, Mira i Ivana. Kako je moj suprug trener u Crvenoj zvezdi, a Marko je bio vatreni navijač tog kluba, zagrlio me je na rastanku i rekao "snajka da rodiš jednog deliju, ali ja da mu dam ime, jer to je red - kum bira ime".

Kada je došlo vreme da ga otpratimo, samo je rekao "ne idite za mnom, nemojte da me pratite i plačete". Eto, ispratili smo ga tada, poslednji put živog i zdravog, a sada ćemo ga dočekati na istom mestu, ali u mrtvačkom sanduku.

Ako dobijemo sina nekad, moj suprug i ja smo odlučili da će naš sin nositi ime po velikom čoveku, prijatelju i kolegi, našem kumu Marku - jecajući je završila razgovor.

Da podsetimo, Marka Boškovića (27) u nedelju 20. oktobra u Čikagu je usmrtio pijani vozač. On se sa još troje prijatelja kobne noći vraćao iz grada, ali za razliku od bahatog vozača koji je oduzeo njegov i život još jedne putnice, Marko nije pio. U Ameriku je otišao 2015. godine u potrazi za boljim životom i uspeo u svojim namerama, otvorio je svoju firmu i radio.

#Amerika

#Smrt

#Tragedija

'