AKTUELNO

Dalibor Jovanović (37) iz sela Drenovac kod Žitorađe ubio je u četvrtak svoju suprugu Jelenu Jovanović (32), a onda presudio i sebi.

Jovanović nije mogao da se pomiri s tim što ga je Jelena napustila i zatražila razvod, pa ju je namamio na pust atarski put u selu Draškovac i oboma presudio dedinim pištoljem.

Tela supružnika pronašao slučajni prolaznik

- Telo ubijene žene bilo je u jarku, kraj puta, pored auta koji dovezao Dalibor. Njegovo telo bilo je udaljeno stotinak metara dalje. Kad ih je spazio prolaznik, otrčao je do prodavnice u Drenovcu, odakle su pozvali policiju. Tokom uviđaja, pored Daliborovog tela pronađen je pištolj, koji je u legalnom vlasništvu njegovog dede. Dalibor mu je, po svemu sudeći, uzeo pištolj bez njegovog znanja - kaže izvor blizak istrazi.

Daliborov otac Tomislav kaže da su njegov sin i Jelena 13 godina bili u braku. Iza njih ostala su dva maloletna sina.

- Pre Nove godine su odlučili da se razvedu, ali su u poslednje vreme ostali u kontaktu zbog dece. Ne znam šta mu bi da uradi ovo. Ne znam šta da vam kažem... - priča očajni Tomislav i kaže da je poslednji put video sina u četvrtak oko 14:30 časova.

- Došao je kući i tražio mi kola. Rekao je da treba Jeleni da odnese neke stvari. Seo je u auto i otišao. Nismo znali šta se desilo dok nas policija nije obavestila. Ja još ne mogu da verujem da je moj sin to uradio! Svi smo u potpunom šoku. Dalibor i Jelena su se ranije često svađali, ali su u poslednje vreme imali malo normalnije odnose - naveo je Tomislav.

Zvala prijatelje da pita za ćerku

Jelenina majka Slađana Pavlović zabrinula se u četvrtak po podne jer joj se ćerka nije javljala na telefon nakon što je otišla da se nađe sa Daliborom. Zato je te večeri pozvala Daliborovu porodicu. - Zvala nas je i pitala da možda Dalibor i Jelena nisu ovde. Rekli smo joj da nisu i da znamo da je Dalibor otišao da se vidi sa Jelenom, ali da se otad nije javljao. Sve smo mogli da pomislimo, samo ne da su oboje mrtvi - priča Daliborov stric Mile.

Daliborov stric Mile Jovanović ispričao nam je da mu je Dalibor rekao da planira da se pomiri sa Jelenom.

- Mi smo ga svi u familiji podržavali u tome. Ona je trebalo da počne da radi u "Benetonu" u Nišu, pa su nedavno zajedno išli da se prijave tamo. On je odlazio po decu kod nje, čak su pre dva dana sedeli zajedno sa mlađim sinom u poslastičarnici - kazao je Mile.

Iako su svi u ovoj porodici priželjkivali da se Dalibor i Jelena pomire, njih dvoje su za 24. februar imali zakazano ročište zbog razvoda. Jelena, po svemu sudeći, ipak nije nameravala da se vrati Daliboru.

Inače, Jelena se, nakon što je napustila Dalibora, vratila kod roditelja u selo Šarlinovac, kod Leskovca. Tamo su za Jelenu svi imali samo reči hvale.

Njen rođak kaže da je bila vredna i besprekorna majka.

- Iako je bila jedinica, nije bila razmažena. Naprotiv, nije prezala od bilo kog poštenog posla. Leti je brala višnje i šljive kako bi nešto zaradila. Izuzetno dobra žena, koja se samo poželeti može. Ne znam šta se dešavalo između nje i njenog muža. U petak ujutro stigao sam u Šarlinovac iz Beograda, gde radim s njenim ocem.Sad čekamo da dovezu telo radi sahrane - kaže Jelenin rođak.

J. Stanković

#Samoubistvo

#Ubistvo

#suprug

#supruga

'