AKTUELNO

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Negotinu donelo je danas odluku, kojom je na slobodu pustilo Vesnu Firulović, koja je u maju ove godine dopustila svom momku Zoranu Albiću da njenu ćerku Lunu (2,5) pretuče do smrti.

Odluka suda usledila je nakon što je Više tužilaštvo u Negotinu podiglo optužnicu protiv Vesne Firulovićkojom je tereti za krivično delo napuštanje nemoćnog lica, za koje je zaprećena kazna do osam godina zatvora.

Ona krajem maja ove godine u kući u Prahovu nije sprečila Zorana Albića, muškarca sa kojim je živela, da nasmrt pretuče njeno dete.

Foto: TvPink Printscreen

Ona je, kako se navodi u optužnici sve vreme bila ispred kuće dok se Albić iživljavao nad detetom, a ni u jednom trenutku nije pokušala da ga zaustavi i spasi dete, ali ni da pozove pomoć iako je, kako je i sama navela, znala da u komšiluku živi socijalni radnik.

Foto: Privatna arhiva

Štaviše, kako se navodi u optužnici, nakon što je Albić dete ubio, pustio je Vesnu Firulović u kuću, a ona je, umesto da dete odvede odmah kod lekara ili da pozove pomoć, razgovarala sa njim gotovo dva sata.

Potom su preminulu devojčicu zajedno presvukli, a zatim se odvezili do Hitne pomoći, gde su oboje ispričali da je dete od dve i po godine palo sa terase.

#Negotin

#Sud

'