AKTUELNO

Advokati Milana Lazarevića (49) iz Valjeva zatražili su izuzeće sudije Specijalnog suda Siniše Petrovića, koji je glavni sudija i u procesu protiv Darka Šarića (48), predsedavajućeg sudije Svetlane Aleksić i sudije Vinke Berahe Nikićević, zbog sumnji u njihovu nepristrasnost.

Odluku o izuzeću treba da donese Aleksandar Stepanović, predsednik Višeg sudu u Beogradu. U zahtevu za izuzeće navodi se da Nebojša Joksović (48), svedok saradnik u procesu protiv Darka Šarića, "navodno častio sudiju Sinišu Petrovića sa 100.000 evra jer mu je vratio mašine velike vrednosti“, a da ovaj navodno zauzvrat svedočio protiv optuženog Pljevljaka.

Kako se ističe, do ovog saznanja je "došao Lazarević od određenih lica“.

Odbrana zamera veću i što onemogućava da se ispita uloga Joksovića u likvidaciji Željka Đedovića (30) iz Sedlara kod Valjeva, iako su dva svedoka overila izjave u kojima tvrde da iza organizacije ubistva stoji on, a ne Lazarević. Za sudiju Svetlanu Aleksić navode da ona mora biti izuzeta od postupanja u predmetu, između ostalog, zbog poznanstva i prijateljskih veza sa Tatjanom Tanjom Joksović, suprugom Nebojše Joksovića.

Pošto su na prošlom suđenju sudije same odlučivale o svom izuzeću, odbrana napominje da oni ne mogu biti sudije u svojoj stvari već neko ko nije učesnik u predmetu.

#Darko Šarić

#Hapšenje

'