AKTUELNO

On je u trenutku napada držao bebu u rukama.

Direktor "Egzita" Dušan Kovačević i nekoliko njegovih kolega iz Novog Sada napadnuti su sinoć, nakon konferencije za novinare tokom koje je najavljen "Sea Star Festival", Egzitov festival koji će se održati u Umagu. Nakon konferencije za novinare, nekoliko nasilnika je na ulici primetilo automobil srpskih registarskih oznaka, nakon čega je usledio napad.

-Pošto smo imali nekih obaveza u Umagu, poveo sam celu porodicu da spojimo posao i zadovoljstvo za vikend. Ja sam bio sa suprugom i dve male bebe, jednom od četiri i drugom od 22 meseca, i dok smo se pakovali prišla nam je grupa od neka tri-četiri starija čoveka od 40-ak godina, u vidno alkoholisanom stanju i tada su počeli da nam psuju 'majku četničku' i govorili – 'kako nas nije sramota da dolazimo u Zagreb'", objašnjava direktor festivala "Egzit".

Navodi da su im prišli na nekih pola metra i tražili reakciju i fizički sukob.

-Držao sam bebu u rukama u tom trenutku. Supruga i ja smo se samo pogledali, ćutali smo i čekali da se izdivljaju. Šta ćemo, tu su nam bila mala deca. Sačekali smo da se izdivljaju, to je trajalo neko vreme i onda su otišli uz poruku da će, ako se vratimo, srediti i nas i decu - objašnjava Kovačević.

"Da sam im uputio jedan pogled, posledice bi bile daleko teže"

Navodi da nisu podneli prijavu zbog dece, jer je bilo kasno ona su morala na spavanje.

-Nismo to radili odmah, jer znamo da bi trajalo satima. Razmislićemo da i to eventualno uradimo. Ali kažem, doslovno se osećalo da bi posledice bile mnogo teže da sam im uputio ijedan pogled ili da sam im nešto rekao - rekao je Kovačević. Ističe da ima mnogo prijatelja u Zagrebu – Hrvata, Srba i Bošnjaka – i dodaje da taj incident nema veze sa normalnim ljudima u Hrvatskoj.

"Napali i majku sa detetom"

Uz taj incident, došlo je do još jednog. Kako navodi Kovačević, u drugom delu grada je napadnuta njegova koleginica, koja je takođe u vreme incidenta bila sa malim detetom.

-Svi smo putovali sa porodicama, svi skupa smo bili u Istri. Koleginica je čekala muža sa detetom u automobilu i njoj su prišli neki mladići stari oko dvadeset godina i počeli su da pljuju po njenom automobilu. Kada ih je pitala šta to rade, rekli su joj da joj je bolje da ćuti kako ne bi loše prošla - navodi direktor festivala.

Ističe da ima mnogo prijatelja u Zagrebu i da će i dalje dolaziti u Hrvatsku, ali dodaje da će nakon tog incidenta dva puta razmisliti hoće li sa sobom voditi i decu. "Vrlo je neprijatno kada su deca upletena u takvu situaciju", navodi Kovačević.

S.A.

#Direktor

#Exit festival

#Hrvatska

#Napad

'