AKTUELNO

Olja Krsmanović je 2007. osuđena na 40 godina robije jer je u noći 12. aprila 2005. godine ubila taksistu Nezira Šišića, a onda ga opljačkala.

Olivera Krsmanović (35), poznata i pod nadimkom Olja Heklerka, koja je osuđena na 15 godina zatvora jer je ubila taksistu Nezira Šišića (46), odležala je kaznu i izlazi na slobodu sredinom oktobra, prenose mediji.

Ona je najpre bila osuđena na 40 godina, ali je Apelacioni sud u Beogradu tu presudu ukinuo 2013. godine.

Bila je prva žena u Srbiji koja je prvostepeno osuđena na 40 godina zatvora.

Olivera je kaznu izdržavala u ženskom zatvoru u Požarevcu, a kako se prenosi, tamo je na raznim takmičenjima osvajala prve nagrade.

- Bila je uzorna pritvorenica i uprkos svim obavezama je osvojila prva mesta u takmičenjima u šahu, besedništvu, kreiranju modela i raznim sportskim disciplinama - prenose mediji.

Olivera je devet i po godina provela u Centralnom zatvoru u Beogradu i doživela je šok kada je prebačena u požarevac, gde je nakon mnogo vremena videla cveće i drveće. U požarevačkom zatvoru je stekla mnoge prijatelje. U posete joj je redovno dolazila majka, koja radi u Nemačkoj - prenose mediji.

Po izlasku iz zatvora, Olivera može da se vrati u rodni Prnjavor kod Šapca.

- Pošto je u zatvoru naučila više zanata, sada može lakše da se zaposli - rekao je izvor, a prenose mediji.

Olivera Krsmanić je 2007. osuđena na 40 godina robije jer je u noći 12. aprila 2005. ubila taksistu Nezira Šišića, a onda ga opljačkala.

Kada je taksi stigao na Cerak, taksimetar je pokazivao 597 dinara, a Olivera je razmišljala da li da plati vožnju.

Izvadila je pištolj i pucala mu u potiljak sa zadnjeg sedišta, ali mu nije uzela novčanik.

Tokom ponovljenog suđenja, svu krivicu je prebacila na suspendovanog policajca s kojim je bila u vezi, dok je za iznude, drogu i ubistvo radnika na benzinskoj pumpi oslobođena.

Tada je osuđena na 15 godina zatvora, što je Apelacioni sud kasnije i potvrdio.

Slobodanu Jordanovu, njenom saučesniku, kazna je sa 17 povećana na 20 godina zatvora jer je ubio radnika pumpe Zorana Radovića i ranio policajca Nenada Jelića.

#Ubistvo

#Zatvor

'