AKTUELNO

Anđela S., koju je u sredu uveče nožem sedam puta izbo Aleksandar T., oporavlja se u kragujevačkoj bolnici, i njeno zdravstveno stanje je stabilno, ali je pod lekarskim nadzorom zbog mogućih komplikacija.

- Moja Anđela nikada nije bila u vezi sa tim zlikovcem. On je nju proganjao. Prvo što mi je rekla kada sam je videla bilo je "majka, on me je kidnapovao kada sam izašla iz autobusa" - kaže za medije Verica S.

Foto: TvPink Printscreen

Njenu ćerku Anđelu (22) iz Čukojevca čak sedam puta nožem je ubo Kraljevčanin Aleksandar T. (26). Izmasakriranu devojku, u lokvi krvi, ostavio je da leži bez svesti, a on je uzeo konopac i obesio se kraj nje. Devojku je dva puta nožem ubo u vrat, četiri puta u grudi i jednom u stomak.

Kada se osvestila, iako teško povređena Anđela je smogla snage da pozove majku i policiju i obavesti ih šta joj se desilo. U kritičnom stanju Anđela je prevezena u kraljevačku bolnicu, gde je operisana i u četvrtak uveče prebačena je u Kliničko-bolnički centar u Kragujevcu. Devojka je na aparatima, stanje joj je stabilno, ali je lekari i dalje pomno prate.

Foto: TvPink Printscreen

- Anđela nikada nije bila u vezi sa njim! Aleksandar je nju proganjao proteklih pet, šest meseci, od momenta kada ga je upoznala! Presretao ju je, uzimao joj novac, navodno za lekove, infuziju. Zvao je Anđelu i pretio da ako mu se ne bude povinovala da će ne samo ubiti nju, već i mene, mog brata, majku, da će zapaliti našu kuću. Mislim da je poslednjih dvadesetak dana obilazio i našu kuću noću, šunjao se i osmatrao. Moja majka je primetila svetlo lampe, neko je razbio staklo - priča Verica, majka teško povređene devojke.

Verica je čula kako Anđela govori Aleksandru “tu je tačka i kraj”, ali nije slutila da će to psihofizičko maltretiranje kulminirati u sredu uveče, kada je Todorović masakrirao njenu ćerku.

Foto: TvPink Printscreen

- Toga dana Anđela je radila u igraonici, a nama je autobusom poslala hleb, paradajz, pavlaku. Uveče je bila proslava u igraonici, a ona je autobusom u 22:45 sati iz Kraljeva krenula u Čukojevac. Ispratio ju je drug i javila mi se kada je krenula. Međutim, kada posle pola sata nije stigla kući, uplašila se jer sam znala da ju je Aleksandar progonio i pretio joj. Odmah sam pozvala policiju da prijavim da je nema, da ima “jedan iz Moše Pijade” što je prati i preti joj, a rekli su mi da ne paničim - priča uplakana majka.

Petnaestak minuta posle ponoći, Anđela je nju pozvala, a tada je alarmirala i policiju.

Foto: TvPink Printscreen

- Ćerku sam videla tek u četvrtak, pre nego što su je transportovali za Kragujevac. Rekla mi je da je Aleksandar automobilom pratio autobus i da ju je kidnapovao čim je izašla iz vozila. Ne znam kako ju je mučio. Ono što znam da je sedam puta ubo nožem, teško joj je povredio plućnu maramicu. Možda ju je i silovao, ne znam - nastavlja ispovest majka još uplašena za život svoje jedinice.

Foto: TvPink Printscreen

O ćerki jedinici Verica kaže da se brinula ne samo o njoj, kojoj je izvađen tumor od 21 kilograma, već i o nepokretnoj babi, ujaku koji je preživeo dva infarkta.

Foto: TvPink Printscreen

- Završila je srednju medicinsku, i radila je kao sestra na hirurgijI. I to kod doktora koji ju je i operisao. Dobila je licencu, ali ne i stalno zaposlenje u bolnici, Radila je i sa decom ometenom u razvoju, a sada u igraonici. Nije joj bilo teško Radila je za 12.000 dinara i izdražavala nas, kupovala nam hranu, lekove. To govori kakva je ona kao osoba - kaže Verica i dodaje da je jedan “zlikovac pokušao da uništi ono najvrednije što ima i to iz obesti”.

Skoro u isto vreme kada je policiju alarmirala Verica S., MUP je zvao i očuh Aleksandra T. Čovek je rekao da je u kući pronašao oproštajno pismo koje je ostavio Aleksandar, a u kome je naveo da će se ubiti. Istražitelji su tada posumnjali da je Aleksandar odveo Anđelu u napuštenu kuću, pa su se tamo odmah uputili.

Foto: TvPink Printscreen

U toj kući su se ubili i Aleksandrovi deda i otac. Deda Miodrag se ubio u šumi, pucao je u sebe iz puške nedaleko od napuštene kuće u Pečenogu. Otac Nebojša se obesio u toj istoj kući u kojoj je i Aleksandar sebi oduzeo život.

Posle očevog samoubistva, sa majkom i bratom se preselio u Kraljevo. Anđelina majka kaže da je, koliko je čula, Aleksandrov brat u zatvoru, i to zbog droge.

#Kraljevo

#Napad

#Samoubistvo

'