AKTUELNO

Sudbina devojčice Barbare Vitez (16) iz Sente, koja je nestala 25. novembra 2016. na mostu na Tisi, i dalje intrigira javnost.

Roditelji veruju da je njihova ćerka i dalje živa, a ove nade s vremena na vreme podgrevaju informacije da je devojčica viđena u Mađarskoj.

Poslednji takav glas došao je od jedne nevladine organizacije, takođe iz Mađarske. Prema rečima privatnog detektiva Stevana Đokića, predstavnici pomenute organizacije poslali su policiji slike na kojima se navodno vidi Barbara.

Foto: TvPinkPrintscreen/Pink.rs

- Prema tim navodima, ona se pojavila dva puta, i to tokom dva dana u jednom klubu. Bila je sa grupom devojaka, koje su igrale, boravile tu neko vreme, a onda otišle - rekao je on i dodao:

Đokić je istakao da, iako su prošle tri godine, ne odustaje se od slučaja i svim silama se trude da dođu do prave istine.

- I u aprilu 2018. godine ova devojčica je koristila Instagram, odnosno dopisivala se na mađarskom jeziku. Odmah se krenulo sa proverama, ali profil je brzo ugašen. Međutim, njeni roditelji tvrde da to jeste njihova ćerka jer su je prepoznali po ožiljku i očima.Telo nije pronađeno i zato niko ne veruje da je devojčica zaista skočila sa mosta i utopila se. Uostalom, toliko je bilo nelogičnosti i propusta u istrazi da se, zaista, cela verzija njenog nestanka dovodi u pitanje - rekao je on.

Da mu je ćerka živa, veruje i njen otac, posebno zbog mnogo nelogičnosti u istrazi.

- Te zlokobne večeri bili smo mirni, legli da spavamo, Barbara je rekla da ide na rođendan, to nije bio prvi put, ona je dobro dete. Policija je oko 22:15 došla, lupala, zvonila, da se obučem, ponesem Barbarinu fotografiju da je ona navodno pala sa mosta. Ja sam se obukao, poneo fotografiju, ništa nisam znao. Ti momci koji su bili sa njom su dali iskaz da je Barbara pala sa mosta. A kada je policija uzela listing, policiji je bilo prijavljeno da je neko pao sa mosta u 22:25, a kod nas su došli u 22:15. Znači, prvo su došli po mene, pa im je prijavljen nestanak. Čovek po imenu Andrović Bela, koji živi u Budimpešti, on pomaže ljudima oko nestalih lica. On sarađuje sa mnogima koji tragaju za nestalima. On nam mnogo pomaže i daje nam nadu - rekao je otac nestale devojčice.

Foto: Tv Pink Printscreen, Privatna arhiva

#Barbara Vitez

'