AKTUELNO

Prema najnovijim, nepotvrđenim informacijama devojka je pre mesec dana bila u jednom noćnom klubu u Budimpešti, i to u dva navrata. Roditelji veruju da je njihova ćerka živa i ne odustaju od potrage.

Barbara Vitez iz Sente, tada 16-godišnjakinja, nestala je 25. novembra 2016. godine, a poslednji put je viđena na mostu na Tisi. Od tada se traga za njom. Prošle godine pojavila se sumnja da su njene fotografije nastale u Mađarskoj završile na jednoj društvenoj mreži, ali je ovaj profil brzo isključen.

Foto: Printscreen Instagram/Privatna arhiva

Ona je, navodno, pre oko mesec dana viđena u jednom noćnom klubu u Mađarskoj. Roditelji ne odustaju od potrage i nastoje da dođu do istine.

Oni ne veruju u verziju da je njihova ćerka upala u reku, već smatraju da je oteta, a sada se pojavljuju slike, ali i snimci Barbare koja pleše u jednom noćnom klubu u Mađarskoj.

Foto: TV Pink Printscreen

Endre Vitez, otac devojčice, kaže da su fotografije devojčice, za koju se sumnja da je Barbara, poslate pre oko mesec dana njegovoj supruzi preko Fejsbuka.

- Probali smo da proverimo da li je ona na fotografijama i pre nekih deset dana prosledili smo ih privatnom detektivu Stevanu Đokiću – kaže neutešni otac za emisiju „24 časa“ Dušice Spasić. On se prisetio večeri kada je Barbara nestala. Kaže da je tada njegova ćerka javila da ide na rođendan kod druga, a da su on i njegova supruga legli da spavaju već oko devet uveče.

Foto: TV Pink Printscreen

- Oko 22:15 policija nam je došla na vrata, sa informacijom da je moja ćerka pala sa mosta u Tisu, budući da su takav iskaz dali dečaci koji su bili sa mojom ćerkom te noći – priča otac nestale devojke.

Kaže da je u komunikaciji sa izvesnim Belom Andrevićem koji živi u Budimpešti i koji se u Mađarskoj bavi pronalaskom nestalih lica. Upravo on, kako kaže Endre, poslao im je fotografije Barbare iz noćnog kluba.

Neutešni otac kaže da je Barbara bila dete za primer, dete koje se uvek javljalo na telefon, uvek je bila tačna i na vreme i nikada nije odlazila iz kuće bez znanja roditelja.

Pročitajte još: BARBARA VITEZ VIĐENA U MAĐARSKOJ? Neutešni roditelji već tri godine tragaju za ćerkom, a sada se pojavio NOVI TRAG - USLIKANA JE U NOĆNOM KLUBU (FOTO)

"Domaća i inostrane policije sarađuju na slučaju i proveravaju svaku informaciju"

Stevan Đokić savetnik za bezbednost i istragu kaže da srpska policija zajedno sa inostranom detaljno proverava svaku informaciju do koje se dođe.

- Koju god informaciju da dobiju, oni proslede policiji u drugim zemljama, i onda oni takođe sve proveravaju. Mađarska policija je proveravala klubove tamo, zbog sumnje da je Barbara u jednom od njih viđena. U onom za koji se sumnja da je devojčica tamo boravila, provereno je više puta i više puta je razgovarano sa ljudima za koje se sumnja da su bili u njenom društu – kazao je Đokić za "24 časa".

Foto: TvPinkPrintscreen/Pink.rs

Barbaru je navodno neko ko zna da se za njom traga već tri godine, fotografisao u jednom klubu u Mađarskoj i o tome obavestio policiju. Takođe, kako Đokić kaže, postojao je i jedan profil na društvenim mrežama za koji se pretpostavlja da je njen, međutim on više ne postoji.

- Ona je navodno preko tog profila komunicirala sa ljudima, roditelji na osnovu fotografije veruju da je to ona, međutim nakon toga profil je nestao – objašnajva on.

Foto: TvPinkPrintscreen/Pink.rs

Đokić takođe kaže da postoji mnogo nelogičnosti vezane za njen nestanak, ali kako naglašava, ono što je sigurno devojčica nije upala u Tisu.

- Barbare nema u Tisi, sigurni smo da dobrovoljno ne bi napustila granicu naše zemlje tako da nastavljamo da tragamo za njom. Policija i dalje intezivno radi na slučaju, i proverava svaku informaciju – rekao je Đokić.

#Barbara Vitez

'