AKTUELNO

Sa teškim povredama glave Žarko je nakon ukazane pomoći u pribojskoj bolnici prebačen na neurohirurško odeljenje Opšte bolnice u Užicu.

Šezdesetpetogodišnjeg taksistu iz Priboja Žarka Sparića, brutalno su pretukla dvojica sugrađana u noći između petka i subote, udarajući ga prvo tokom vožnje, a potom i na ulici pošto su ga izbacili iz vozila. Sa teškim povredama glave Žarko je nakon ukazane pomoći u pribojskoj bolnici prebačen na neurohirurško odeljenje Opšte bolnice u Užicu.

Prema rečima Milanka Sparića, Žarkovog sina, njegovog oca su tukli R. V. radnik Doma zdravlja u Priboju, i njegov brat D.V. službenik u pribojskoj Opštinskoj upravi.

Kako Milanko Sparić kaže, Žarko je te noći bio na taksi stajalištu u starom delu grada gde je primio mladića koji je naručio vožnju ka novom delu grada.

-Nako što je mladić koji je poručio vožnju seo u kola kraj vozila pojavili su se R. V. i D. V. i tražili od mog Žarka da i njih poveze u Novi Priboj, što je on i učinio. Krenuli su uzanim ulicama pokraj Lima prema delu grada zvanom Luka. Jedan od dvojice braće, koga Žarko zna od ranije, pokušao je ocu da objasni gde da ga poveze, na šta mu je on odgovorio; "Znam gde Vam je kuća. Često vozim Vašu ćerku". Zbog ove rečenice drugi od braće se obrušio na Žarka rečima "Šta ti imaš da spominješ njegovu ćerku, znaš li ti ko sam ja" - uznemireno priča Milanko Sparić.

Prema svedočenju taksiste, tada je jedan od dvojice braće počeo sa zadnjeg sedišta da ga rukama krvnički tuče u glavu, a odmah se pridružio i drugi.

-Žarka je težih batina pokušao da spase momak kojeg je prvog primio u vozilo, i koji je sedeo na mestu suvozača. Počeo je da viče: "Prestanite da ga bijete, izginućemo", međutim, bilo je uzalud, braća su i dalje nastavila mučki da ga tugu i prebijaju. Zatim su zaustavili automobil, pošto su povukli ručnu kočnicu i mog oca izbacili su na ulicu gde su nastavili da tuku, šutirajući ga nogama u glavu - tvrdi Milanko Sparić.

Preplašeni dečko koji se nalazio na prednjem sedištu je pobegao, a prebijeni taksista je onesvešćen ostao da leži na ulici. Nakon što je došao sebi krenuo je prema bolnici sa višestrukim povredama na glavi i telu.

- Zdravstveni radnici mog oca dobro znaju s obzirom da puno godina radi kao taksista, međutim zbog modrica i podliva po licu nisu mogli da ga prepoznaju. Nedugo zatim, u bolnicu se pojavio i R.V. sa tvrdnjama da je i njega tukao moj otac što je apsolutna laž - tvrdi sin prebijenog taksiste.

Zbog povreda tokom mučkog napada Žarko Sparić je prevežen u bolnicu u Užicu, dok je napadač R. V. zadržan u pribojskoj bolnici. Drugi napadač je uhapšen i određeno mu je zadržavanje do 48 sati.

Prema rečima Jasminke Bošković, potparolke Osnovnog javnog tužilaštva, jedno lice koje je osumnjičeno zbog napada na taksistu je na slobodi, premda je Osnovni sud u Priboju odbio zahtev da mu se odredi pritvor. Drugi osumnjičeni je u pribojskoj bolnici i čuva ga policija. Na teret im se stavlja teška telesna povreda u saizvršilaštvu.

#Taksi

#tuča

'