AKTUELNO

U žensku svlačionicu upada bez kucanja, žale se roditelji. Nastavnik je na čas jednom prilikom došao obučen u majicu na kojoj piše "Ajde da ga merimo".

J. M. (50), nastavnika fizičkog vaspitanja u Medicinskoj školi na Zvezdari u Beogradu, roditelji su optužili da na časovima seksualno uznemirava njihovu decu. Kako su rekli za Telegraf.rs, ćerke su im se žalile da ih nastavnik pipka na času dok rade vežbe, a njihovoj drugarici koja je bila operisana, dva puta je podizao majicu "da proveri ranu".

- Devojčica, drugi razred srednje škole, imala je operaciju i otpusnu listu iz bolnice, a kada je došla na na čas fizičkog i rekla nastavniku da ne može da radi, on joj je pred drugaricama podigao majicu "da proveri". Nakon sedam do 10 dana je opet to uradio, podigao joj je majicu i rekao "samo da proverim da li te je prošla rana" - navode zgroženi roditelji.

Đaci su u najvećem šoku bili kada je nastavnik na čas došao obučen u majicu na kojoj piše "Ajde da ga merimo".

- Pa i da je samo ta majica u pitanju, bilo bi dovoljno da se nastavnik preispita i sankcioniše. A kada na sve to dodamo i njegovo konstantno seksualno uznemiravanje devojčica, neverovatno je da do danas ništa nije preduzeto. Moramo tom manijaku stati na put. On i sad najnormalnije predaje i kako deca kažu, i dalje se isto ponaša - upozorava jedan od roditelja.

Kako roditelji kažu, uznemiravanje su prvi put prijavili u aprilu. Međutim, budući da je u pitanju ugledna škola, čini im se da je problem guran pod tepih.

Foto: TV Pink Printscreen

- To je ženska škola. Od 1.600 učenika, 90 odsto su devojčice. U jednom odeljenju od 30 đaka, više od 20 su devojčice - dodaju roditelji.

Foto: TV Pink Printscreen

Foto: TV Pink Printscreen

J. M. kako nezvanično saznaju mediji od njegovih kolega, nije omiljen ni u kolektivu.

- Znamo za to što radi i nadamo se da će odgovarati. Niko ga u kolektivu ne ceni - kratko je prokomentarisao jedan od zaposlenih u školi.

U školi nisu hteli ništa da komentarišu, već su rekli da će objaviti zvanično saopštenje.

#Beograd

#škola

'