AKTUELNO

Damir, brat Davora Pernića, četvorostrukog ubice iz Jabukovca, svedočio je juče da je njegov brat 'iz hobija tragao za zlatom', baš kao i ubijeni Kazimirović, pa bi seoske priče o 'zlatnom ćupu' koji je ubijeni našao mogle biti motiv pljačke i masakra!

Kako beogradski mediji saznaju od izvora upoznatog sa istragom četvorostrukog ubistva, Damir je kod tužioca rekao i da mu je brat rekao da je "sa Majom Bađukić u tajnoj vezi".

Pernić, koji je bio prvi od najmanje četiri planirana svedoka, o vezi svog brata i Maje Bađukić, koju je Davor optužio da mu je saučesnica, nije mogao ništa više da kaže.

Foto: Printscreen Facebook/Davor Pernic, Printscreen Facebook

- Ništa drugo nije znao o toj njihovoj navodnoj vezi. Svedočio je da zna za neke veze, čak je naveo ime jedne devojke sa kojom je Davor bio. Brat je naveo da o samom zločinu na salašu u zaseoku Velja Vratna i ubistvu Raje Kazimirovića (72), njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić (76) i sestričine Dragane Jozeljić (53) takođe ništa ne zna - rekao je izvor blizak istrazi, a prenose mediji.

Ono što je, međutim, zanimljivo u svedočenju Damira Pernića jeste da je naveo da je njegov brat imao detektor metala i da je tragao za zlatom.

- Davor je tragao za zlatom. To mu je navodno bio hobi, ispričao je brat. Zbog toga je nabavio i detektor metala. U tom hobiju društvo mu je najčešće pravio najbolji drug, mladić iz Jabukovca - rekls je, kao navde mediji, osoba bliska istrazi.

Foto: TvPink Printscreen, Printscreen Instagram

- Ukoliko je Davor tragao za zlatom, skoro nemoguće je da nije čuo priče koje su kružile selom da je Raja navodno našao ćup zlata. A to može navesti na mogući motiv zločina. Ipak, i to će se proveriti, kao i njegova tvrdnja da je sve uradio po nagovoru mlade žene, za koju je naveo da mu je saučesnica - navodi se u medijima koji su preneli izvaju sagovornika bliskom istrazi.

Osumnjičeni Pernić ni u jednom momentu nije do sada naveo da je čuo priču da je Raja Kazimirović našao ćup sa zlatom, i da je motiv zločina upravo to, već je "krivicu bacao" prvo na navodnu bolest Maje Bađukić, kojoj je "hteo da novčano pomogne u lečenju", da bi kasnije taj stav promenio i optužio je da je sve uradio po njenom nagovoru.

Foto: TvPink Printscreen, Privatna Arhiva

Sve te tvrdnje se proveravaju, kao i oružje koje je bilo zakopano na imanju njegovog oca Slaviše. Još nije poznato da li na njemu ima bioloških tragova osumnjičene Maje, koju je za učešče u četvorostrukom ubistvu, podsetimo, optužio upravo Pernić. Njih dvoje su jedno vreme bili u vezi, što je priznala i Bađukićeva, koja je istovremeno rekla i da ju je Pernić progonio.

Pernić je, na drugom saslušanju, tvrdio da je Maja u žrtve pucala iz malokalibarske puške, dok je prvobitno ispričao da je na imanje Kazimirovića došao sam. Veštači se i njihova komunikacija putem bolnih telefona.

#Jabukovac

#masakr

'